Lee Israel is auteur van biografieën van bekende Amerikanen. Als haar carrière in het slop raakt besluit ze zelfgeschreven brieven van beroemdheden te verkopen aan boekhandelaren in New York.
Titre
Can you ever forgive me?
Directeur
Marielle Heller
Acteur
Melissa McCarthy 1970- Richard E. Grant
Compositeur
Nate Heller
Langue
Anglais
Éditeur
Twentieth Century Fox Home Entertainment, © 2019
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2018
Durée
circa 102 min.
Note
Gebaseerd op het verhaal van Lee Israel Taalkeuze: Engels, Frans, Italiaans, Spaans, audiodescriptie in het Engels en andere talen Ondertiteling: Nederlands, Frans, Italiaans, Spaans, Engels voor doven en slechthorenden en andere talen
EAN
8712626084341

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Biografisch drama van Marielle Heller (The diary of a teenage girl) met in de hoofdrol Melissa McCarthy (Ghostbusters; The boss). Het verhaal is gebaseerd op ware gebeurtenissen. Lee Israel verdiende in de jaren 1970-1980 haar geld als biograaf van onder meer Katharine Hepburn en Estée Lauder. Rond 1990 is haar werk niet meer in de mode en worstelt ze met financiële problemen, een writer’s block en alcoholisme. Ze verkoopt een deel van haar bezittingen, waaronder een brief die ze kreeg van Hepburn, en krijgt zo het idee zelf brieven te schrijven in de stijl van beroemde personen, waaronder Dorothy Parker en Noel Coward, die ze verkoopt aan boekhandelaren in New York, aanvankelijk met veel succes. De recensenten geven 4 sterren. Ab Zagt (Algemeen Dagblad 21-2-’19) concludeert: ‘Can You Ever Forgive Me? is geen bittere film. Er zit zeker ook humor in, vooral als Israel een handlanger in de arm neemt, gespeeld door Richard E. Grant, een matig succesvolle drugsdealer die ook in geldnood z…Lire la suite

À propos de Marielle Heller

CC BY-SA 2.0 - Image by HimmelrichPR

Marielle Stiles Heller, née le 1er octobre 1979 dans le comté de Marin en Californie, est une actrice, réalisatrice et scénariste américaine.

Biographie

En 2015, Marielle Heller réalise son premier long métrage avec The Diary of a Teenage Girl, une adaptation du roman de Phoebe Gloeckner.

Filmographie

Actrice

Cinéma

  • 2001 : White Power (court métrage télévisé)
  • 2002 : Spin City (série télévisée) : Carrie
  • 2004 : The Liberation of Everyday Life (court métrage) : Flora
  • 2005 : Awesometown (court métrage télévisé) : la serveuse
  • 2008 : The All-For-Nots (série télévisée) : Heather
  • 2009 : Single …En lire plus sur Wikipedia