Livre
Néerlandais

De smakzoenkampioen

Marijke Vrijsen (auteur), Lind Rabijns (dessinateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Tijn gaat op zoek naar de grootste smakzoenenkampioen in huis. Prentenboek met zachtgekleurde potloodillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Sujet
Kussen
Titre
De smakzoenkampioen / tekst Marijke Vrijsen ; ill. Lind Rabijns
Auteur
Marijke Vrijsen
Dessinateur
Lind Rabijns
Langue
Néerlandais
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2005
[28] p. : ill.
ISBN
90-448-0267-4

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Kleine Tijn wil weten wie de beste smakzoenen van de hele wereld geeft. Hij gaat o.a. naar papa, zijn (baby)zusje, de kat en een boom en uiteindelijk naar zijn moeder. Maar die beslist dat Tijn de echte smakzoenenkampioen is. Verhaal, met herhalingen, dat zeker herkenbaarheid zal oproepen. Verzorgd uitgegeven prentenboek met duidelijk omlijnde tekeningen, ingevuld met kleurpotlood in ietwat fletse kleuren, wisselend van perspectief en met grappige details die een aanvulling op het verhaal geven. Knalrode lippen met Tijn zwaaiend op de bovenlip en de andere figuren eromheen sieren het omslag, tegen een rode achtergrond in een lichtere tint. Elke rechterpagina bevat een vierkante, omkaderde illustratie met potloodcontouren en ca. twee regels tekst erboven. Op de linkerpagina staat wat meer tekst, alsmede 'losse' tekeningen in het midden. De eenvoudige, korte tekst is wat gekunsteld; het is gezet in fladderzetsel in een duidelijk, schreefloos lettertype. Het woordje 'smak' staat telkens …Lire la suite

De smakzoenkampioen

Tijn is op zoek naar de smakzoenkampioen. Hij probeert het bij papa, bij oma, bij zijn kleine zusje, bij zijn beer, … maar niemand is de smakzoenkampioen. De ene kriebelt bij het kussen, de andere doet spuug op je wang, nog een andere zoent niet terug. Dan komt mama binnen. Geen gekriebel, geen gespuug, geen vies geurtje: zij is voor Tijn de smakzoenkampioen. Maar mama vindt dat er nog een grotere kampioen is dan zij: Tijn! Een klassiek kleuterboekje vol herhaling is hetgeen je kunt verwachten van ‘De smakzoenkampioen’. Niet minder maar ook niet meer. Geen verrassingen, weinig originaliteit, maar wel een verhaal op het niveau van je kleuter. Zachte prenten die wat ouderwets aandoen maken het verhaal compleet. Kortom, een tussendoortje voor kleine zoeners.