Livre
Néerlandais

De zeven levels

Marina Theunissen (auteur), Bart Mertens (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Thomas (ik-figuur) wil graag het computerspel Yuca hebben. Maar als hij het eenmaal heeft, belandt hij er middenin. Het gekke, kleine computermannetje Yuca neemt hem mee door zeven levels heen. Vanaf ca. 9 jaar.
Sujet
Games
Titre
De zeven levels
Auteur
Marina Theunissen
Dessinateur
Bart Mertens
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Westerlo: Kramat, 2012 | Autres éditions
126 p. : ill.
ISBN
9789079552801 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Thomas (ik-figuur) wil het computerspel Yuca hebben. Maar als hij dat spel eenmaal in huis heeft, belandt hij er middenin. Het gekke, kleine computermannetje Yuca neemt hem mee door zeven levels heen. Ze moeten voorbij de krokodillen, ontsnappen maar net aan de trollen en komen ook een reus tegen. Die is minder gevaarlijk dan hij eruit ziet. Hij is vooral erg eenzaam. De omopus is een schone octopus. Hij spuit geen inkt, maar wast witter dan wit. De auteur, van wie dit het derde jeugdboek is, heeft sprankelende personages verzonnen, die zeker tot de verbeelding zullen spreken. Anderen, zoals de ouders, worden gelanceerd en daarna gewoon vergeten. Het taalgebruik is nogal wollig, met veel overdrijvingen die na een tijdje gaan storen. Dat maakt het verhaal onnodig stroef. De verhaalstructuur is rommelig. Gelukkig zijn de zeven levels er om overzicht te houden. Toch zal het verhaal veel kinderen kunnen aanspreken. Ook degenen die liever computerspelletjes doen, zullen dit verhaal met ple…Lire la suite

De Zeven Levels

Thomas verveelt zich; hij wil dolgraag een computerspel. Samen met papa gaat hij naar de speelgoedwinkel. In de winkel is er gelukkig nog één exemplaar van 'Yuca'. Hij is er dolgelukkig mee en als hij thuis naar bed gaat, zelt hij de spelcomputer naast zich op het nachtkastje.
Plots hoort hij een stemmetje. Op de rand van zijn spelcomputer zit een klein, geel ventje: Yuca. Hij vraagt aan Thomas of met hem wil meegaan tot aan het zevende level. Eerst moet Thomas even klein worden als Yuca, maar dankzij toverstof lukt dit prima.
Samen belanden de twee vrienden van het ene in het andere avontuur in een vreemde wereld met knotsgekke wezens. Zo moeten ze een rivier vol krokodillen oversteken, er zijn trollen die hen lokken met kleverige stroop, er is de granaatappelboom, de Kweenies, de spin Trieka, het tovervrouwtje Tante Jetje en nog veel meer.
Via deze avonturen doorlopen ze de verschillende levels van het spel. Dit verhaal dat zich afspeelt in een fantasiewereld of in…Lire la suite

Suggestions