DVD
Anglais

Napoleon

Mario Andreacchio (directeur)
Napoleon, een ondeugende golden retriever van tien maanden, beleeft allerlei leuke en enge avonturen in de binnenlanden van Australie͏̈
Titre
Napoleon
Directeur
Mario Andreacchio
Langue
Anglais
Éditeur
Sans lieu de publication: Paradiso Home Entertainment, 2003
1 dvd-video
Date d'enregistrement
1996
Durée
81 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Nederlands Ondertiteling: Nederlands
EAN
5410504967696

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Australische jeugdfilm uit 1994 van Mario Andreacchio. Napoleon is een ondeugende golden retriever van tien maanden oud. Tijdens een kinderfeestje komt hij per ongeluk in een mandje terecht waaraan grote ballonnen zijn vastgemaakt, waardoor hij de lucht in gaat en terecht komt in de binnenlanden van Australië. Daar ontmoet hij allerlei beesten, die er allemaal hun eigen gewoontes op na houden. Ook komt hij in aanraking met allerlei natuurverschijnselen. Peter van Bueren (Volkskrant 9-10-'97) schrijft: '(...) Dat is allemaal goed te volgen, vooral omdat een lieve Belgische jongedame de stem van het puppie uitspreekt en andere lieve Belgische meneren en mevrouwen de stemmen van andere dieren doen. Voor domme volwassenen blijft het vreemd: dieren met mensenstemmen die handelen en denken als mensen. Films over kinderen, waarmee jong kijkvolk zich kan identificeren, zijn altijd interessanter, maar Napoleon is goed gemaakt en een middagje herfstvakantie is er wel aan te besteden.'

À propos de Mario Andreacchio

Mario Andreacchio (né le 1er janvier 1955 en Australie) est un réalisateur, scénariste, producteur de cinéma, acteur et monteur australien.

Biographie

Filmographie

Comme réalisateur

  • 1986 : The Flying Doctors (série télévisée)
  • 1986 : Fair Game
  • 1988 : The Dreaming
  • 1988 : Captain Johnno (TV)
  • 1990 : More Winners: Second Childhood (TV)
  • 1992 : The New Adventures of Black Beauty (feuilleton TV)
  • 1992 : Vaudeville (TV)
  • 1992 : Lift Off (série télévisée)
  • 1994 : Sky Trackers (série télévisée)
  • 1995 : Napoléon en Australie (Napoleon)…En lire plus sur Wikipedia