Daisy
Néerlandais

Vluchtgevaar

Mario Demesmaeker (auteur), Riet Buysse (narrateur)
Public cible:
12-14 ans et plus
Genre:
Een meisje (ik-figuur) vertelt over haar heftige leven. Haar moeder is alcoholist, haar vader heeft hen verlaten en haar vriendje heeft te veel belangstelling voor haar beste vriendin. Vanaf ca. 12 jaar.
Titre
Vluchtgevaar
Auteur
Mario Demesmaeker
Narrateur
Riet Buysse  (inlezer)
Langue
Néerlandais
Distributor
Brussel: Luisterpunt, 2008
1 cd
Durée
2:48:22
Note
Stem: Vrouw Vlaamse stem

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 4 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een meisje (ik-figuur) vertelt over de hectische situatie waarin zij verkeert. Haar moeder is alcoholiste en verkeert in een continue staat van dronkenschap. Haar vader heeft door de uitzichtloze situatie met zijn vrouw besloten huis en gezin te verlaten en elders tot rust te komen. Voor de hoofdpersoon is er dan nog haar vriend die overduidelijk ingaat op de avances van haar beste vriendin. Kortom crisis. Gaandeweg het verhaal komt er enige verbetering door de opname van moeder in een alcoholkliniek en de steun van tante Nona. Vlot vertelde tienerroman, waarin de auteur de innerlijke tweestrijd van een puber toont: loskomen van de ouders met daarnaast de behoefte aan een veilig ouderlijk huis. De bladspiegel is heel rustig. De zinnen zijn rechts niet uitgelijnd en de marges zijn breed. Het boek is een deel uit de serie 'Lekker lezen', waarvan snel, echt en (ont)spannend de sleutelwoorden zijn. In deze serie verscheen van dezelfde auteur eerder 'Getekend'*. Vanaf ca. 12 jaar.

Vluchtgevaar

“Mijn moeder is een kutwijf! Ik walg van haar! Ik haat haar! Voor mijn part kan ze ...” Een kanjer van een begin dat je meteen met je neus op de rauwe feiten drukt: Lelie (en niet Leila; 'foutje' van papa bij de geboorteaangifte ...) blijft radeloos achter bij haar stomdronken moeder terwijl haar vader met pak en zak het huis verlaat na de zoveelste aanvaring. Zij is nu helemaal alleen overgeleverd aan de nukken en drankbuien van haar moeder en haar beste vriend Johnny (Walker). En dit gaat van kwaad naar erger. Na amper één week tijd maakt zij al een trieste balans op: mama wordt een vreemde voor haar, haar relatie met Jonathan staat op springen, de schoolresultaten nemen zienderogen af en het innerlijk gevecht met zichzelf lijkt vaak net een oorlog vol twijfel en gruwel. Gelukkig is er Marlies, haar hartsvriendin, en als de hele boel lijkt te 'verzuipen' haar tante Nona. Dit boek verschijnt in de reeks 'lekker lezen'. Dit slaat natuurlijk enkel op de heldere schrijfstijl van de aute…Lire la suite