Flipback
Néerlandais

Daglicht

Marion Pauw (auteur)
Een advocate en alleenstaande moeder krijgt te maken met een autistische tbs'er die blijft beweren dat hij zijn buurvrouw en haar dochtertje niet heeft vermoord.
Titre
Daglicht
Auteur
Marion Pauw
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Dwarsligger, 2012 | Autres éditions
513 p. ; 12 cm
ISBN
9789049802103 (paperback)

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 25 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een advocate en moeder van een moeilijk opvoedbaar kind leidt een stressvol leven. Een tbs'er, een autist die is veroordeeld voor de moord op zijn buurvrouw en haar dochtertje, wordt naar een nieuwe omgeving gebracht, waar hij zich onveilig voelt. Deze twee personen zijn beurtelings aan het woord en uiteindelijk kruisen hun levens elkaar. De advocate besluit de zaak van de tbs'er te heropenen omdat ze hem gelooft als hij beweert dat hij onschuldig is. Een zeer spannende thriller, intelligent en eigentijds geschreven, met goede inleving in de twee hoofdpersonen. De auteur is free lance copywriter voor Flair en schreef eerder 'Villa Serena' en 'Drift'. Uitgave in zakformaat op dundrukpapier als zogenoemde 'dwarsligger'; de regels lopen evenwijdig met de rug, zodat de lezer het boek een kwartslag moet keren en de vouw van de rug zich horizontaal halverwege de bladspiegel bevindt. Kleine druk.

À propos de Marion Pauw

CC BY-SA 4.0 - Image by Jan Willem Kaldenbach

Marion Pauw, née le 19 août 1973 en Tasmanie en Australie, est une écrivaine, femme de lettres et scénariste australo-néerlandaise.

Bibliographie

  • 2005 : Villa Serena: roman
  • 2006 : Barbara Tiggelaar leest Drift
  • 2008 : Girl in the Dark: A Novel
  • 2009 : Zondaarskind
  • 2010 : Jetset / druk 10
  • 2011 : Jetset 3voor2 2011 / druk 1
  • 2012 : Gulzig: en andere spannende verhalen
  • 2013 : De wilden
  • 2014 : Hemelen
  • 2015 : We moeten je iets vertellen
  • 2016 : Girl in the dark / meisje in het donker
  • 2016 : La ragazza che non sapeva
  • 2017 : Hotel Hartzeer

Filmographie