Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Vanavond niet, ik eet met mijn vader

Marion Ruggieri (auteur), Marijke Scholts (traducteur)
Sinds de scheiding neemt Marions vader zijn dochter tijdens hun wekelijkse etentjes in vertrouwen over zijn leven en zijn liefdes. Hij vertelt haar tot in detail over zijn seksuele escapades. Als haar vader Marion op zijn verjaardag onverwacht confronteert met zijn nieuwste, superjonge sexy verovering, is voor haar de maat vol. Ze neemt de benen, zet haar oudere én haar jongere minnaar aan de kant
Titre
Vanavond niet, ik eet met mijn vader
Auteur
Marion Ruggieri
Traducteur
Marijke Scholts
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Pas ce soir, je dîne avec mon père
Éditeur
Breda: De Geus, 2011
158 p.
ISBN
9789044514490 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Hoe complex een vader-dochterrelatie kan zijn, wordt op uiterst grappige wijze geschetst in Vanavond niet, ik eet met mijn vader van de Française Marion Ruggieri. De ik-persoon en vertelfiguur is Marion, een dertigjarige vrouw die een stormachtige haat-liefderelatie met haar vader heeft. Sinds de scheiding van haar ouders gaat ze wekelijks met hem uit eten. Vaak doet hij tijdens hun restaurantbezoeken heel gedetailleerd en op het gênante af verslag van zijn vele seksuele avontuurtjes. Zelf is ze ondertussen ook geen groen blaadje meer. Liefst twee minnaars houdt ze er als vrouw van de wereld op na: een kale man van vijftig en een jonge hengst. Als haar vader op een dag zijn nieuwste verovering voorstelt, een piepjong katholiek schoolmeisje, slaan bij Marion de stoppen door. Ze wil niet langer getuige zijn van deze decadentie en amorele farce en besluit haar leven over een andere boeg te gooien. Ze dumpt haar twee minnaars en weigert nog langer als 'dochtertje' beschouwd te word…Lire la suite
De vader van een meisje/vrouw, eind twintig, blijft zich gedragen als een jonge verleider en wat erger is: hij vertelt zijn dochter al vele jaren lang uitgebreid over zijn veroveringen. Als de vader een sexy schoolmeisje aan de haak slaat, is voor de dochter het dieptepunt bereikt. Zij stelt orde op zaken in haar eigen chaotische seksleven en zet eindelijk de stap naar volwassenheid. De dochter vertelt. Zij drijft de spot met haar vaders gedrag, maar ook met dat van haarzelf. Vrolijk, hilarisch verhaal van een jonge Franse schrijfster met geestige formuleringen en rake observaties van de hedendaagse eeuwig-jong-cultus. Goede vertaling. Grappig omslag. Kleine druk.

À propos de Marion Ruggieri

CC BY 3.0 - Image by Conseil économique social et environnemental

Marion Ruggieri, née le 9 octobre 1975, est journaliste, animatrice de radio et écrivaine française.

Journaliste, elle a travaillé à France Inter et à Europe 1. En 2018, elle est rédactrice en chef de la section « people-mode-société » du magazine Elle. Comme écrivain, elle a publié plusieurs ouvrages aux éditions Grasset.

Famille

Marion Ruggieri est la fille de François Ruggieri, producteur et réalisateur, et d'Ève Augustin-Henrot, dite Ève Ruggieri. Mère d'Abel (né début 2009), elle épouse en août 2009 le père de son fils, le producteur Paul Barrois, fils d'Anne-Marie Périer et Claude Barrois, et beau-fils de Michel Sardou,.

Carrière professionnelle

Bachelière, elle commence directement une car…En lire plus sur Wikipedia