Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Neverworld wake

Marisha Pessl (auteur), Annelies Jorna (traducteur)
Na de dood van haar vriend heeft Beatrice haar vrienden al een jaar niet gezien. Als ze elkaar weer ontmoeten komen ze vast te zitten in de tijd. Om te ontsnappen moeten ze een gruwelijke beslissing nemen. Vanaf ca. 15 jaar.
Sujet
Dood, Vriendschap
Titre
Neverworld wake
Auteur
Marisha Pessl
Traducteur
Annelies Jorna
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Neverworld wake
Éditeur
Amsterdam: Q, © 2018
253 p.
ISBN
9789021405278 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Neverworld Wake

Eerste zin. Ik had ruim een jaar geen contact meer gehad met Whitley Lansing, of met een van mijn andere vrienden.

Carpe noctem . Zo lokt Whitley haar oude vriendin Beatrice mee naar een reünieweekendje in een opulent landhuis. De barkast zit afgeladen vol, de wijnkelder ook, de ouders zijn op vakantie en het is tijd dat Beatrice nog eens buitenkomt, want na de dood van haar vriend Jim moeten de vijf vrienden elkaars wonden helen. Alleen is er die bizarre storm, een Jaguar raakt van de weg af en na een warrige nacht krijgen ze bezoek van een griezelige man die beweert dat ze allemaal ten dode zijn opgeschreven. Gevangen in een vagevuur moet het vijftal tot een beslissing komen: wie van hen mag de crash overleven? Hilariteit alom, tot blijkt dat ze de dag – een wake genoemd – telkens opnieuw beleven, tot in de eeuwigheid, tenzij ze een unaniem oordeel bereiken.

De Amerikaanse Marisha Pessl, auteur van de bestseller Calamiteitenleer voor gevorderden , brouwt hier haar eigen donkere versie van Groundhog Day en vermengt die met een klassieke thriller – de dood van Jim …Lire la suite

Beatrice is na de dood van haar vriendje Jim het contact verloren met haar beste vrienden. Jim en zij vormden met vier anderen een onafscheidelijke groep tijdens hun middelbare schooltijd. Een jaar na zijn dood gaat Beatrice in op de uitnodiging van een van de meiden en ontmoet de groep opnieuw. Beatrice is vastbesloten om erachter te komen hoe Jim is doodgegaan. Na een wilde nacht zonder antwoorden belandt de groep in een limbo waarin ze elke dag dezelfde dag herbeleven. De enige manier om eruit te komen is te stemmen op één van hen die zal mogen ontsnappen. Het verhaal legt de onzekerheden van de jongeren bloot en laat de personages vragen stellen over de zin van het leven. De torenhoge ambities en de verwachtingen van de omgeving van deze jongeren schept een band. Ondertussen blijkt echter iedereen geheimen te verbergen, waarvan de openbaringen leiden tot confrontaties en kwetsbare momenten. De spanning wordt weergaloos opgebouwd, doordat fragmenten uit het verleden boven water kom…Lire la suite

À propos de Marisha Pessl

Marisha Pessl, née le 26 octobre 1977 à Clarkston (en) dans le Michigan, est une écrivaine américaine.

Biographie

Née d'un père autrichien et d'une mère américaine, professeur d'anglais, elle a grandi en Caroline du Nord. Après des études littéraires à l'université Columbia, elle travaille comme consultante financière à Londres, au sein de PricewaterhouseCoopers.

Elle écrit à partir de 2001 ; son quatrième roman (mais premier publié), La Physique des catastrophes, a été élu comme l'un des meilleurs livres de l'année 2006 par le New York Times. Il a été couronné du prix Millepages en décembre 2007.

Œuvres