Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Floor gaat door!

Marjon Hoffman (auteur), Georgien Overwater (dessinateur)
Public cible:
6-8 ans et plus
Genre:
Floor heeft veertien regels verzonnen, zoals 'soms mag je best zeggen dat je geen broer hebt als je er wel een hebt'. Ze vertelt in korte verhalen hoe ze tot de regels is gekomen. Vanaf ca. 8 jaar.
Niveau de lecture
AVI 8, AVI E5
Titre
Floor gaat door!
Auteur
Marjon Hoffman
Dessinateur
Georgien Overwater
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Ploegsma, 2016 | Autres éditions
86 p. : ill.
ISBN
9789021615578 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Dit is het tweede boek over Floor, het meisje dat zo haar eigen ideeën over alles en iedereen heeft. Ze verwerkt haar ervaringen in regels, bijvoorbeeld: als je een verjaardagscadeautje koopt voor iemand anders, moet je altijd even uitproberen of het wel echt leuk is; soms mag je best zeggen dat je geen broer hebt als je er wel een hebt; als je ouders zomaar ‘ja’ zeggen als je iets wilt hebben, moet je dat nooit vertrouwen; als je iets vindt, moet je heel goed nadenken voor je het teruggeeft. Zo stelt Floor in dit boek veertien regels op, die voor jong en oud herkenbaar en humoristisch zijn. Elke regel vormt een apart verhaal, waarin Floor uit de doeken doet hoe zo’n regel tot stand is gekomen. Het verhaal is gesteld in de ik-vorm, het taalgebruik is zeer toegankelijk en soepel. De pentekeningen zijn fantasierijk en stralen veel gevoel voor humor uit. Tekst en illustraties sluiten goed op elkaar aan. Aan deze verzorgde uitgave kunnen kinderen vanaf ca. 8 jaar veel (voor)leesplezier be…Lire la suite

À propos de Marjon Hoffman

Marjon Hoffman, née le 25 septembre 1971 à Amsterdam, est une écrivaine et femme de lettres néerlandaise.

Bibliographie

  • 2003 : De regels van Floor
  • 2004 : Floras Regeln für die Welt
  • 2004 : Die Boskampi
  • 2005 : Waarom het leuk/stom is om een broer/zus te hebben / druk 1
  • 2005 : De dochters van sjeik Boul-Boul
  • 2006 : Een geheim bij de buren
  • 2006 : Mooi niks!
  • 2006 : Floor gaat ervoor!
  • 2007 : Mijn vreemde vriendin Hag en ik
  • 2007 : Helemaal Floor
  • 2008 : Sem is er uit
  • 2008 : Ik wil geen bril!
  • 2008 : Het internaat.com - Surprise!
  • 2008 : Floor regelt het even
  • 2009 : Een auto voor papa
  • 2010 : Floor is s…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions