Livre
Anglais

The secret history of Twin Peaks

Mark Frost (auteur)

The secret history of Twin Peaks

Genre:
Twin Peaks komt na 25 jaar terug op de buis! Dit boek wil de fan warm maken voor het langverwachte derde seizoen van de successerie uit de jaren '80 en '90. Het bevat een dossier gevonden bij een crime scene van een Twin Peaks moord. Dit dossier is opgesteld door een onbekende archivaris en werd geannoteerd door een anonieme FBI agent, die als opdracht heeft de identiteit van de archivaris vast te
Titre
The secret history of Twin Peaks
Auteur
Mark Frost
Langue
Anglais
Éditeur
London: Macmillan, 2016 | Autres éditions
359 p. : ill.
ISBN
9781447293866 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 2 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een uitgebreid FBI dossier, samengesteld door Agent TP, moet nader licht werpen op allerlei vreemde gebeurtenissen in en rond het stadje Twin Peaks, niet alleen rond de tijd van de moord op Laura Palmer, maar lang daarvoor en daarna. Het boek is geschreven door de co-auteur van de tv-serie Twin Peaks en bestaat feitelijk uit drie delen. Het eerste begint in 1805 en is een soort X-Files-achtig dossier over Twin Peaks en omgeving. Het tweede is gecentreerd rond de moord op Laura Palmer en het derde vertelt het vervolg, daarbij meteen de draad van het eerste deel hervattend. De titel dekt de lading voor een groot deel, maar niet helemaal. Het boek is zonder voorkennis, of althans een basale kennis van de tv-serie wel te lezen, maar is tegelijk een tamelijk zinloze exercitie. Voor de fans daarentegen is het eigenlijk een onmisbare aanvulling met een aantal interessante onthullingen. Kortom, een ‘teaser’ voor de nieuwe serie over Twin Peaks.

À propos de Mark Frost

Mark Frost, né le 25 novembre 1953 à New York, est un romancier américain, un scénariste pour le cinéma et la télévision et un producteur. Il a travaillé sur Capitaine Furillo, co-créé la série culte Twin Peaks, puis signé les scénarios des blockbusters Les Quatre Fantastiques 1 et 2.

Biographie

Mark Frost, fils de l'acteur Warren Frost, est le frère de l'écrivain Scott Frost (en) et de l'actrice Lindsay Frost.

En 1975, il débute à la télévision en signant les scénarios de deux épisodes de L'Homme qui valait trois milliards. Il rejoint quelques années plus tard la série policière Hill Street Blues, sur laquelle il officie en tant que scénariste pendant trois ans.

Il quitte le programme en 1985, au terme de la …En lire plus sur Wikipedia