Sherlock : the abominable bride

Mark Gatiss (scénariste), Steven Moffat (scénariste), Arthur Conan Doyle (antécédent bibliographique)
The Abominable Bride is een speciale aflevering van de serie Sherlock die zich afspeelt in het Victoriaanse Londen en een brug vormt tussen Seizoen 3 en 4.
Titre
Sherlock : the abominable bride / created by Mark Gatiss and Steven Moffat
Scénariste
Mark Gatiss Steven Moffat
Antécédent bibliographique
Arthur Conan Doyle
Acteur
Benedict Cumberbatch Martin Freeman
Compositeur
David Arnold 1962- Michael Price
Langue
Anglais
Éditeur
Dutch Filmworks, 2017
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2016
Durée
89 min.
Note
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld BBC-productie Gebaseerd op het werk van Arthur Conan Doyle
EAN
8719372005040

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Special uit seizoen 4* van de BBC-serie met in de hoofdrollen Benedict Cumberbatch als Sherlock Holmes en Martin Freeman als Doctor John Watson. De serie is een reïnterpretatie van de verhalen van Conan Doyle (1859-1930) en speelt zich af in het heden: Holmes maakt gebruik van mobiele telefoons, computers en het internet. Ook rookt hij geen pijp, maar gebruikt hij nicotinepleisters en gaat gekleed in een klassiek kostuum en wollen Bellstaff-jas. Wel is het adres van Holmes en Watson hetzelfde gebleven en is Moriarty weer de belangrijkste vijand. De special speelt zich voor één keer wel in de Victoriaanse tijd af, inclusief de vertrouwde pijp, gaslampen en koetsen. Holmes en Watson krijgen te maken met het raadsel van een vrouw in bruidsjurk die zelfmoord pleegt, maar uren later een moord begaat. Heden en verleden lopen door elkaar vanwege het druggebruik van de moderne Holmes. Winnaar van de Primetime Emmy Award voor Excellente televisiefilm.

À propos de Mark Gatiss

CC BY-SA 3.0 - Image by Gage Skidmore

Mark Gatiss est un acteur, scénariste et producteur de télévision britannique, né le 17 octobre 1966 à Sedgefield (Durham). Il est principalement connu pour ses rôles dans les séries Le Club des Gentlemen, Doctor Who, Sherlock et Game of thrones.

Biographie

Carrière

Mark Gatiss est peut-être mieux connu comme acteur de la série comique Le Club des Gentlemen (avec les acteurs Reece Shearsmith, Steve Pemberton et le coauteur Jeremy Dyson). Après avoir gagné le Perrier Award au Edinburgh Festival Fringe en 1997, Le Club des Gentlemen est transféré sur la station BBC Radio 4 sous le nom On the Town with the League of Gentlemen,…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions