De edele kunst van not giving a f*ck : de tegendraadse aanpak voor een goed leven

Mark Manson (auteur)

De edele kunst van not giving a f*ck : de tegendraadse aanpak voor een goed leven

Betoog over het goede leven: je hoeft niet altijd positief te zijn, maar in plaats daarvan moet je jouw tekortkomingen en de tegenslagen in het leven onder ogen zien en daarmee leren leven.
Titre
De edele kunst van not giving a f*ck : de tegendraadse aanpak voor een goed leven
Auteur
Mark Manson
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The subtle art of not giving a fuck
Titre parallèle
De edele kunst van not giving a fuck
Éditeur
Utrecht: Lev., 2019 | Autres éditions
222 p.
ISBN
9789400509023 (paperback)
Placing suggestion
415.3 (SISO) Zelfvertrouwen (ZIZO)

Plusieurs formats:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Dit boek wordt op de achterflap een 'boek voor zelfhulphaters' genoemd. De auteur is blogger en zijn blogs hebben maandelijks meer dan twee miljoen bezoekers. In dit boek hekelt hij de volgens hem heersende norm dat je altijd positief ingesteld moet zijn, dat je altijd gelukkig moet zijn en altijd moet streven naar positieve ervaringen. Hij is van mening dat je juist van negatieve ervaringen kunt leren en dat het belangrijk is om keuzes te maken. Keuzes in waar je wel en niet 'een fuck om geeft' (zoals hij het verwoordt) oftewel waar je je wel en niet druk om wilt maken. De auteur wil de lezer met dit boek leren om te gaan met zijn eigen tekortkomingen en met verlies, om dingen die niet meer belangrijk zijn los te laten en zo een realistisch beeld van het bestaan te krijgen. Hij geeft ook aan hoe hij zelf gevormd is tot wie hij nu is. Het boek is geschikt voor mensen die bewust in het leven willen staan en die kritisch zijn naar wat er zoal wordt gepubliceerd over 'gelukkig en succesv…Lire la suite

À propos de Mark Manson

CC BY 4.0 - Image by Maria Midoes

Mark Manson, né le 9 mars 1984, est un écrivain américain, consultant en développement personnel, entrepreneur et blogueur,.

Il rédige des articles sur son blog depuis 2010, sur des thèmes liés au développement personnel : les systèmes de valeurs, l'intelligence émotionnelle, les relations interpersonnelles et amoureuses, le sens de la vie et la discipline personnelle.

Biographie

Mark Manson est l'auteur de trois livres, L'art subtil de séduire: Attirer les femmes avec honnêteté, L'Art subtil de s'en foutre et Everything Is F * cked: a Book About Hope.

Le premier livre de Manson L'art subtil de séduire a été auto-édité en 2011. Il a été édité en France en septembre 2019 par les Édition…En lire plus sur Wikipedia