Een zakenman in een stadje in Alaska probeert zijn problemen op te lossen door de levensverzekering van zijn vermiste broer op te eisen
Titre
The big white / dir. by Mark Mylod
Directeur
Mark Mylod
Compositeur
Mark Mothersbaugh
Acteur
Robin Williams 1951-2014 Woody Harrelson 1961- Holly Hunter
Langue
Anglais
Éditeur
Sans lieu de publication: RCV, 2006 | Autres éditions
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2005
Durée
ca. 105 min.
Note
Breedbeeldeditie Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8713045210281

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een zwarte komedie van Mark Mylod (Ali G Indahouse) met onder meer Robin Williams (Insomnia, One hour photo), Holly Hunter (O brother, where art thou?, The piano) en Giovanni Ribisi. Een zakenman (Williams) in een klein stadje in Alaska heeft grote financiële problemen en bovendien lijdt zijn vrouw (Hunter) aan het syndroom van Gilles de la Tourette. Wanneer hij in een afvalcontainer het lijk van een onbekende man vindt, probeert hij daarmee de levensverzekering van zijn al jaren vermiste broer op te strijken. Dit is het begin van een bizar misdaadverhaal in een prachtig winterlandschap. De film leunt zwaar op het voorbeeld van de film Fargo van de broers Joel en Ethan Coen, wat volgens veel recensenten negatief uitpakt voor The big white, maar anderen zien het positiever. Belinda van de Graaf (Trouw 27-10-'05) prijst de prestaties van Holly Hunter in haar tragikomische rol en concludeert: '(...) De Britse Hollywood-regisseur Mark Mylod heeft een trefzeker gevoel voor absurditeiten. …Lire la suite

À propos de Mark Mylod

Mark Mylod né en 1956 au Royaume-Uni est un réalisateur et producteur britannique de films et de télévision. Il est surtout connu pour son travail dans la série télévisée HBO Game of Thrones en tant que réalisateur.

Biographie

Carrière

Mylod a dirigé plusieurs émissions de télévision aux États-Unis et au Royaume-Uni, dont beaucoup pour la BBC. Mylod a coproduit la série télévisée HBO Entourage, sur laquelle il était également un réalisateur régulier.

Avant Entourage, Mylod avait réalisé les longs métrages Ali G, The Big White et Sex List et la série Cold Feet, The Royle Family (en) et Bang, Bang, It's Reeves and Mortimer (en).

Mylod a réalisé et produit l’épiso…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions