Johnny Blaze, stuntmotorrijder, verkoopt zijn ziel aan de duivel om daarmee het leven van zijn vader te redden
Titre
Ghost rider
Directeur
Mark Steven Johnson
Acteur
Nicolas Cage Eva Mendes Peter Fonda
Langue
Anglais
Éditeur
Sony Pictures Home Entertainment, 2007 | Autres éditions
1 dvd-video + bonus dvd-video
Date d'enregistrement
2007
Durée
118 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Italiaans e.a. Ondertiteling: Nederlands, Engels, Italiaans e.a.
EAN
8712609677010

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 27 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Amerikaanse verfilming van de Ghost Rider strips van Marvel Comics door regisseur Mark Steven Johnson (Daredevil, Simon Birch). In deze superheldenfilm uit 2006 zijn er hoofdrollen voor Nicolas Cage, Eva Mendes en Peter Fonda. Een jonge en succesvolle stuntmotorrijder verkoopt zijn ziel aan de duivel om zijn stervende vader te redden. 's Nachts verandert hij in de premiejager van de duivel en wordt Ghost Rider, een figuur die rondrijdt op een vlammende chopper en wiens hoofd transformeert tot een vlammende schedel. Bart van der Put (Het Parool, 28-3-'07): ' (...) [de film] blijft steken in goede bedoelingen en aardige ideetjes die op niets uitlopen.' André Waardenburg (NRC, 28-3-'07): Wat volgt zijn stunts met een motor, stunts met een chopper, veel vlammen, gedoe met een jeugdliefde en Mefistofeles (...) de special-effects hebben een flinke duit gekost. Het is ridicuul, voor sommigen wellicht aanstekelijk ridicuul (...).' Ab Zagt (AD, 29-3-'07): 'Ondanks een handvol spectaculaire mot…Lire la suite

À propos de Mark Steven Johnson

Mark Steven Johnson est un réalisateur, scénariste, producteur et acteur américain, né le 30 octobre 1964 à Hastings, dans le Minnesota, aux États-Unis.

Filmographie

En tant que réalisateur

  • 1998 : Simon Birch
  • 2003 : Daredevil
  • 2007 : Ghost Rider
  • 2010 : C'était à Rome
  • 2013 : Face à face
  • 2017 : Finding Steve McQueen (en)
  • 2020 : Coup de foudre garanti

En tant que scénariste

Suggestions