Livre
Néerlandais

De avonturen van Tom Sawyer

Mark Twain (auteur), Fred Marschall (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
De onverbeterlijke kwajongen Tom Sawyer beleeft met zijn vrienden spannende avonturen, waarbij hij zich altijd weet te redden uit allerlei moeilijke situaties. Vanaf ca. 12 jaar.
Titre
De avonturen van Tom Sawyer
Auteur
Mark Twain
Dessinateur
Fred Marschall
Titre uniforme
The adventures of Tom Sawyer [jeugd]
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The adventures of Tom Sawyer
Éditeur
Bilthoven: Solo, 2004
189 p. : ill.
ISBN
90-76268-45-2

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 42 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Het bekende klassieke boek uit 1875 van de Amerikaanse schrijver Samuel Langhorne Clemens met de ongewone avonturen van een gewone jongen krijgt hiermee ongeveer de zestigste vertaling/bewerking of opnieuw geïllustreerde versie in het Nederlands sinds de eerste bewerking uit 1877. Deze editie is een mengvorm van de vertaling van Annelies Hazenberg uit 1980 en die van André Abeling uit 1982, en heeft ook in het taalgebruik van beide vertalingen elementen: soms modernere woorden, maar ook de authentieke sfeer van het 'jongensland' uit de 19e eeuw. Vergeleken met die van 1980 zijn er nu hoofdstuktitels, en voetnoten, die situaties uit die tijd uitleggen, of de oorspronkelijke Engelse tekst en de bronnen ervan bevatten. De zwartwitillustraties zijn van de bewerker/eindredacteur, die hiermee voor een goed gedocumenteerde en leesbare uitgave zorgde. Vanaf 10 jaar.

À propos de Mark Twain

Mark Twain [mɑɹk tweɪn], nom de plume de Samuel Langhorne Clemens, né le 30 novembre 1835 à Florida dans le Missouri (États-Unis) et mort le 21 avril 1910 à Redding dans le Connecticut (États-Unis), est un écrivain, es…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions