Livre
Néerlandais

Gerechtvaardigde toorn

Markus Heitz (auteur), Roelof Posthuma (traducteur)
Twee mannen van het wrede Alfenvolk sluiten een pact met een demon om hen in hun strijd tegen de Dwergen bij te staan.
Titre
Gerechtvaardigde toorn
Auteur
Markus Heitz
Traducteur
Roelof Posthuma
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
Gerechter Zorn
Éditeur
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff Fantasy, [2018] | Autres éditions
446 p.
ISBN
9789024584529 (paperback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In de 'Dwergen'-boeken van dezelfde schrijver leerde de lezer de gemeenschappelijke vijand de Alfen kennen als een soort zwarte elfen: duister, gevaarlijk, wraakzuchtig en zo goed als onoverwinnelijk. In deze nieuwe serie wordt in feite hetzelfde verhaal verteld, maar dan vanuit het perspectief van deze Alfen, een kunstzinnig, mooi, hooghartig maar wel genadeloos en wreed volk. Twee zeer verschillende legeraanvoerders, Sinthoras en Caphalor, worden door hun leiders op pad gestuurd om een demon te winnen voor hun strijd tegen de dwergen en andere volken. Een en ander loopt echter anders dan verwacht en de demon wordt oncontroleerbaar sterk. Het boek eindigt waar de werkelijke strijd tegen de dwergen net begonnen is en vraagt om een vervolg. Knap om een verhaal vanuit een totaal andere gezichtshoek opnieuw te vertellen en enige sympathie op te wekken voor de wrede hoofdpersonen. Het vraagt wat tijd om in het verhaal te komen, maar daarna leest het als een trein. Moderne, lijvige fantasy…Lire la suite

À propos de Markus Heitz

Markus Heitz, né le 10 octobre 1971 à Hombourg, est un auteur de fantasy, horreur et science-fiction allemand.

Biographie

Il obtient son Abitur à l'école catholique privée Johanneum de Hombourg en 1991 puis il effectue son service militaire à Bexbach. Il étudie ensuite la philologie germanique et l’histoire jusqu'en 2000. Après cela, il travaille comme journaliste indépendant pour le Saarbrücker Zeitung.

En 2003, il reçoit le Prix du fantastique allemand (Deutschen Phantastik-Preis ) pour son roman Les Temps sombres - Ombre sur Ulldart (Die Dunkle Zeit 1 – Schatten über Ulldart) dans la catégorie « meilleur premier roman national ». Il acquiert une renommée internationale lors de la parution de sa série Les Nains (Die Zwerge)

Il est copropriétaire …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions