Livre
Néerlandais

1000 tips van 100 ecoarchitecten : eigenzinnige en praktische ideeën van vooraanstaande ecoarchitecten

Marta Serrats (auteur)

Tips in woord en beeld van verschillende architecten voor duurzame woningen.
Titre
Marta Serrats
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
1000 tips for eco architects
Édition
Éditeur
Kerkdriel: Librero, 2012
319 p. : ill.
9789089981356 (hardback)
Placing suggestion
695 (SISO) Bouwen - Verbouwen ; Duurzaam bouwen (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Honderd architectenbureaus, uit alle werelddelen behalve Afrika, geven elk tien tips of voorbeelden van duurzame architectuur uit hun eigen praktijk. Elke tip bestaat uit drie of vier regels en een afbeelding. Sommige tips zijn heel praktisch, andere heel filosofisch of juist voor de hand liggend zoals: 'gebruik zonnepanelen', 'geniet van het leven', maar het merendeel is bouwkundig van aard. Het boek is alfabetisch ingedeeld op architect, elk bureau krijgt twee of vier pagina’s. Vanwege de grote variëteit aan deelnemende architecten, waarvan de meerderheid niet bekend is bij het grote publiek, is het een heel afwisselend boek geworden. Bij de meeste voorbeelden wordt niet aangegeven hoe het gebouw heet of waar het staat, dat is wel jammer. Bevat een Belgisch en vijf Nederlandse bureaus, het bekendste daarvan is MVRDV, die de Boekenberg in Spijkenisse gebruikt voor vier van de tien tips. Interessant bladerboek voor een breed publiek dat hiermee inspiratie kan opdoen.