Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Woede en vergeving : wrok, ruimhartigheid, gerechtigheid

Martha Nussbaum (auteur)

Woede en vergeving : wrok, ruimhartigheid, gerechtigheid

Filosofische bespreking van alle aspecten van woede, de impact ervan en de toepassing van gerechtigheid en ruimhartigheid als reactie op woede.
Titre
Woede en vergeving : wrok, ruimhartigheid, gerechtigheid
Auteur
Martha Nussbaum
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Anger and forgiveness : resentment, generosity, justice
Éditeur
Amsterdam: Ambo|Anthos, © 2016
359 p.
ISBN
9789026329470 (paperback)
Placing suggestion
157.3 (SISO) Filosofen (ZIZO)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Martha Nussbaum, hoogleraar rechtsfilosofie en ethiek in Chicago, hoort bij de absolute wijsgerige top. In een lange reeks baanbrekende boeken combineert zij een immense eruditie met een grote persoonlijke, sociale en politieke betrokkenheid. Zo ook in dit boek over het verschijnsel woede. Uitvoerig en zorgvuldig brengt zij de aard en de impact van allerlei aspecten van dat verschijnsel in kaart, met alle historische, sociale en psychologische nuances. Met als uiteindelijk doel te laten zien dat woede dwaas is en vergeving narcistisch en dat onze hoop gericht moet zijn op het onderwijzen en toepassen van gerechtigheid en ruimhartigheid. Verplichte lectuur voor al diegenen die zich al dan niet professioneel bezighouden met en betrokken voelen bij het ontplooien van menselijke mogelijkheden in een humane samenleving. Met eindnoten, een literatuurlijst en register.

À propos de Martha Nussbaum

CC BY-SA 3.0 - Image by Robin Holland (website)

Martha Nussbaum, née Martha Craven le 6 mai 1947, est une philosophe américaine qui s'intéresse particulièrement à la philosophie antique, au droit et à l'éthique.

Biographie

Martha Nussbaum naît à New York en 1947. Son père, George Craven, est un avocat de Philadelphie. Elle étudie le théâtre et les lettres classiques à Wellesley College et l'Université de New York, où elle obtient son diplôme en 1969, puis réalise un master (une maîtrise) de philosophie à Harvard en 1972 et un doctorat en 1975. C'est à cette époque qu'elle épouse Alan Nussbaum (dont elle divorce en 1987), se convertit au judaïsme et que naît sa fille, Rachel.

Carrière universitaire

Pendant les années 1980, Nussbaum a commencé à collaborer avec l'économiste A…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions

Publications sur cette œuvre dans la bibliothèque