Livre
Néerlandais

Waar is Wally ? : het grote boek der wonderen

Martin Handford (auteur)

Waar is Wally ? : het grote boek der wonderen

Martin Handford (auteur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Wally reist door wonderlijke werelden. Prentenboek met gekleurde platen, waarop een goede speurder veel kan ontdekken. Vanaf ca. 6 jaar.
Titre
Waar is Wally ? : het grote boek der wonderen
Auteur
Martin Handford
Titre uniforme
Where's Wally ? : the wonderbook
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Where's Wally ? : the wonderbook
Éditeur
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, © 2019 | Autres éditions
[28] p. : ill.
ISBN
9789002261794 (hardback)
Placing suggestion
Zoekboeken (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De hoofdpersoon in dit boek is de reiziger Wally, en dan zijn er nog de fotografe Wenda, de hond Woef, tovenaar Wittebaard en Yllaw, zowat Wally's criminele alter ego. Het boek bestaat uit elf grote tekeningen over twee pagina's, tot de rand druk gevuld met honderden kleine figuurtjes met daartussen ook allerlei spulletjes. De opdracht voor de lezer bestaat erin in elk van de tekeningen op zoek te gaan naar de vijf personages en naar vijf van hun benodigheden (Wally's sleutel, het bot van Woef, Wenda's fototoestel, de perkamentrol van Wittebaard, de verrekijker van Yllaw). Op elke tekening wordt een situatie uitgebeeld (het grote fruitgevecht, het spel der spelen, levend speelgoed, felle lichten en nachtgezichten, het treffen der fanfares) of krijgt de lezer een bepaalde plaats voor ogen (de taartenfabriek, het Yllawy moeras, Clownsterdam, de fantastische bloementuin, het huis van de tijd, het land van de Woefs). In elke tekening zijn honderden minuscuul getekende personages opgenomen…Lire la suite
Wally beleeft allerlei avonturen in Clownsterdam, in het land van Woefs, in het Yllaw moeras enz. Groot formaat zoekboek in gebonden uitvoering. Het omslag is uitgevoerd in rood/gele strepen met daarop een boek waarop de (sub-)titel en auteur vermeld staan. Uit dat boek ontsnappen aan alle kanten kleurrijke figuurtjes en poppetjes. De illustraties zijn stripachtig en uitgevoerd in felle kleuren. Per dubbele pagina is geen stukje leeg gelaten: er is waanzinnig veel te zien op de humoristische illustraties die telkens over een bepaald thema gaan. In de hoek is een opengeslagen boek afgebeeld waar grappige teksten en zoekopdrachten vermeld staan, naast de vijf figuren (Wally, Woef, Wenda, Yllaw en Tovenaar Wittebaard) die in iedere illustratie te vinden zijn. Op de laatste pagina staan lijstjes met aanvullende zoekopdrachten per illustratie en nog meer niet ontdekte grapjes en opdrachtjes waardoor je steeds weer gaat zoeken en bladeren. Deel uit de uitgebreide, beroemde serie Wallyboeken…Lire la suite

Waar is Wally?

De Wally-boeken zijn uiteraard geen leesboeken, maar wel heerlijke puzzelboeken. Op minutieus volgetekende dubbele pagina’s, telkens gewijd aan een ander thema, heeft de auteur/illustrator een aantal figuurtjes verstopt die je moet zoeken: Wally, Woef, Wenda, tovenaar Wittebaard en Yllaw. Verder kan je nog op zoek naar de sleutel van Wally, het bot van Woef, Wenda’s fototoestel, een perkamentrol en een verrekijker. En mocht je er dan nog niet genoeg van hebben: helemaal achteraan vind je nog een opzoeklijst, met gerichte zoekopdrachten per pagina. De illustraties zijn duizelingwekkend: elke pagina is boordevol en zo vol kleine, grappige details dat je hoofd ervan gaat tollen. En toch blijf je zoeken. Dit is heerlijk om samen te doen, zelfs al met vrij jonge kinderen. Wedden dat zij Wally sneller vinden ?


À propos de Martin Handford

Martin Handford (né en 1956 à Hampstead, Londres) est un auteur pour enfants et un illustrateur britannique ; il a acquis une renommée mondiale au milieu des années 1980 en créant ses Où est Charlie ? (Where's Wally?), connus sous le nom Where's Waldo aux États-Unis et au Canada.

Biographie

Il a commencé à dessiner quand il était encore enfant en traçant des bonshommes allumettes sur du papier. Sa source d'inspiration pour dessiner ce genre de personnages venait de films classiques et des petits soldats avec lesquels il jouait à l'époque.

Devenu adulte, il a travaillé pendant trois ans dans un cabinet d'assurance pour payer ses études dans une école des Beaux-Arts. Une fois celles-ci terminées, il s'est lancé comme illustrateur indépendant, se spécialisant pour de nombreux clients dans le dessin de scènes de foule.

En 1986, on lui a demandé d'imaginer un personnage avec des caractéristiques particulièr…En lire plus sur Wikipedia