Livre
Néerlandais

Waar is Wally?

Martin Handford (auteur)
Public cible:
6-8 ans et plus
Wally reist door de hele wereld. Overal waar hij komt, laat hij iets achter. Prentenboek met gekleurde platen, waarop een goede speurder veel kan ontdekken. Vanaf ca. 5 jaar.
Titre
Waar is Wally?
Auteur
Martin Handford
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Where's Wally?
Éditeur
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, © 2021 | Autres éditions
[28] p. : ill.
ISBN
9789002265860 (hardback)
Placing suggestion
621.7 (SISO) Puzzels - Quizzen (ZIZO)
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De stripachtige figuur Wally gaat op reis naar verschillende drukbezochte locaties zoals het station, strand, vliegveld, camping en het museum. Hij gaat daar op in de krioelende mensenmenigte waarin van alles gebeurt. Eerste opzet van dit platenboek in groot formaat (33 cm) is het ontdekken van Wally tussen de honderden mensen op de cartoonachtige, gedetailleerde tekeningen in kleur, afgebeeld op telkens een dubbele bladzijde. Aan het eind wordt vervolgens een nieuwe opdracht gegeven en begint het speuren van voor af aan. Tot slot bevat het boek bevat voor iedere locatie nog eens circa twintig opdrachten zodat kinderen volop spel-en zoekmogelijkheden hebben. In het onderwijs kan dit boek ook gebruikt worden bij activiteiten als vertellen, taal- en waarnemingsoefeningen. Aantrekkelijk uitgevoerd en tevens bijzonder amusant boek waarin analytisch kijken belangrijker is dan lezen. Het boek bevat dan ook nauwelijks tekst. Heruitgave met nieuwe omslagillustratie. Dit zoekboek over Wally, m…Lire la suite

Waar is Wally? De fantastische minibox

Wally is een kleine man die al door heel wat kinderen en grote mensen is gezocht. Hij is te herkennen aan zijn typisch rood-wit gestreept T-shirt en blauwe broek. Hij heeft ook altijd gezelschap van een vriendinnetje, een hond, een tovenaar en een zwart-gele kerel, die ook gezocht kunnen worden. Er bestaan al veel boeken van Wally. Nu is er dus een verzameling uit van de vijf boeken in mini-formaat. In de grote boeken is alles al klein en druk, dus als je alles nog een paar keer verkleint, dan is het inderdaad echt mini. Vooraan in elk klein boekje staat een hele uitleg over wat je moet vinden en op de laatste pagina een checklist voor elke bladzijde apart. Handig om mee te nemen, die minibox en je hebt vijf boeken voor de prijs van één, maar je moet er wel de hoofdpijn van het turen op de kleine bladzijden bijnemen. Bij de uitgever beseften ze dit wel want er zit een vergrootglas in de box.


À propos de Martin Handford

Martin Handford (né en 1956 à Hampstead, Londres) est un auteur pour enfants et un illustrateur britannique ; il a acquis une renommée mondiale au milieu des années 1980 en créant ses Où est Charlie ? (Where's Wally?), connus sous le nom Where's Waldo aux États-Unis et au Canada.

Biographie

Il a commencé à dessiner quand il était encore enfant en traçant des bonshommes allumettes sur du papier. Sa source d'inspiration pour dessiner ce genre de personnages venait de films classiques et des petits soldats avec lesquels il jouait à l'époque.

Devenu adulte, il a travaillé pendant trois ans dans un cabinet d'assurance pour payer ses études dans une école des Beaux-Arts. Une fois celles-ci terminées, il s'est lancé comme illustrateur indépendant, se spécialisant pour de nombreux clients dans le dessin de scènes de foule.

En 1986, on lui a demandé d'imaginer un personnage avec des caractéristiques particulièr…En lire plus sur Wikipedia