Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Geesten, griezels en ander gespuis

Martin Waddell (auteur), Tony Ross (dessinateur)

Geesten, griezels en ander gespuis

Public cible:
9-11 ans et plus
Veertien griezel- en spookverhalen bevolkt door zombies, boemannen en ander gespuis. Voorlezen vanaf ca. 8 jaar, zelf lezen vanaf ca. 10 jaar.
Titre
Geesten, griezels en ander gespuis
Auteur
Martin Waddell
Dessinateur
Tony Ross
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The orchard book of goblins, ghouls & ghosts
Éditeur
Mechelen: Bakermat, 2007 | Autres éditions
128 p. : ill.
ISBN
9789054615286

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 200 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De Ierse auteur (Vlag en Wimpel ’89 en ‘92 voor ‘Kleine Beer’*, Hans Christian Andersenprijs in 2004) bewerkte en hertaalde voor deze kloeke verhalenbundel veertien klassieke griezelverhalen die hij zelf als kind hoorde vertellen. Soms zijn ze, mooi vertaald als ze zijn, humoristisch met een knipoog naar het origineel, zoals in de Engelse variant van Repelsteeltje, dan weer gruwelijk en angstaanjagend. Ze laten een grote variëteit aan thema’s en klassieke griezelfiguren zien zoals spoken, boemannen en zombies en lenen zich er bij uitstek voor om bij kaarslicht te worden voorgelezen aan 8-12 jarigen. In lengte variëren ze van twee bladzijden tot wel vijftien pagina’s. De illustrator, winnaar van twee Zilveren Griffels en drie Zilveren Penselen, verzorgde in zijn eigen karakteristieke, quasi nonchalante en spichtige stijl bij elk verhaal een of meer, vaak paginagrote tekeningen in aquarel en zwarte pen. Ze verbeelden de verhalen niet alleen, maar voegen een heel aparte dimensie toe: ang…Lire la suite

Geesten, griezels en ander gespuis

In 'Geesten, griezels en ander gespuis' bundelt Martin Waddell een aantal griezelverhalen die hij hoorde als kind toen hij opgroeide in Noord-Ierland. En hij doet dat op de voor hem typische manier, want het zijn allemaal spannende (voorlees)verhalen, in een eigentijdse, eenvoudige taal met veel empathie en respect voor zijn jong publiek, en bovendien voorzien van de nodige dosis humor. Hij vertrekt van een bestaand verhaal, maar zoals het een goed verhalenverteller past, voegt hij er iets aan toe en vertelt hij het in zijn eigen woorden. De immer grappige illustraties van Tony Ross passen er uitstekend bij. Griezel en magie, inderdaad, maar als het verhaal uit is, kan je toch zonder schrik je bed in. Voorlezen kan voor flinke kleuters van een jaar of vijf, zelf lezen vanaf acht. Alleen jammer van het wat onhandige formaat.

À propos de Martin Waddell

Martin Waddell (10 avril 1941 à Belfast) est un auteur britannique de livres pour enfants. Surtout célèbre pour sa série Petit ours.

Œuvres

 • La série Petit ours avec illustration de Barbara Firth
  • Rentrons à la maison, Petit Ours (19)
  • Tu ne dors pas, Petit Ours? (Can't You Sleep, Little Bear?)
  • Sleep Tight, Little Bear
  • Toi et moi, Petit Ours
  • La grotte de Petit Ours
 • La série Enquêtes Policières, Publié originellement aux éditions Blackie au milieu des années 1980 sous le nom de Solve-it-Yourselves. Avec illustration de Terry McKenna.
  • La Bande des quatre et le message du mort (The Mystery Squad and the Dead Man's Message)
  • Le Faussaire (The Mystery Squad and the Artful Dodger)
  • La disparition de Laloupe …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions