De lotgevallen van de bevolking van Napels die wordt gedomineerd door de meedogenloze maffia die regeert over o.a. prostitutie, drugs- en wapenhandel, afvalverwerking, textielindustrie en de haven.
Titre
Gomorra
Directeur
Matteo Garrone
Antécédent bibliographique
Roberto Saviano
Acteur
Toni Servillo Gianfelice Imparato Salvatore Cantalupo
Langue
Italien
Éditeur
Homescreen, [2009?] | Autres éditions
1 dvd-video + bonus dvd-video
Date d'enregistrement
2008
Durée
130 min.
Note
Italiaans gesproken Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
8717249474654
mooov

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Italiaanse maffiafilm uit 2008 van Matteo Garrone, met Toni Servillo. Gebaseerd op de bestseller van Roberto Saviano, die sinds het verschijnen van zijn op feiten gebaseerde boek 24 uur per dag bewaakt moet worden. Het verhaal gaat om de lotgevallen van de bevolking van Napels die wordt gedomineerd door de meedogenloze maffia die regeert over o.a. prostitutie, drugs- en wapenhandel, afvalverwerking, textielindustrie en de haven. De pers is zeer positief. De Volkskrant (5-2-'09) zegt: 'Voortreffelijk geacteerd portret van de Napolitaanse onderwereld. (...) De vele afrekeningen in Gomorra zijn meesterlijk in choreografie en cameravoering, en kunnen zich meten met het allerbeste in het maffiagenre.' Coen van Zwol (NRC 28-1-'09) geeft 4 (van 5) balletjes: 'Regisseur Garrone heeft een sobere, realistische stijl gekozen voor zijn mozaïekfilm, iets anders zou het geweld romantiseren. We leren de karakters slechts oppervlakkig kennen. Het draait niet om hen, maar om het claustrofobische Napel…Lire la suite

À propos de Matteo Garrone

Matteo Garrone, né le 15 octobre 1968 à Rome, est un réalisateur de cinéma italien.

Biographie

Matteo Garrone sort en 2008 le film Gomorra avec pour vedette l'acteur italien Toni Servillo. Le film est inspiré du livre de dénonciation de la Camorra du journaliste napolitain Roberto Saviano. Pour ce film, Garrone reçoit le Grand prix du jury au Festival de Cannes 2008. Gomorra remporte aussi le prix du meilleur film européen aux Prix du cinéma européen.

En 2012, sort le film Reality. Ce drame raconte l'histoire d'un homme participant à une émission de téléréalité. Le film remporte le Grand prix du jury au Festival de Cannes.

Filmographie