Livre
Néerlandais

Heather, volmaakt

Matthew Weiner (auteur), Paul Van der Lecq (traducteur)
Mark en Karen Breakstone hebben hun leven prima op orde, een prachtig appartement in New York, een perfect gezinnetje met Heather, hun opgroeiende dochter. Bobby Klasky daarentegen, komt net uit de gevangenis en tracht het zijne weer op orde te krijgen. Hun levens kruisen elkaar als Klasky aan het werk gaat in het appartementsgebouw waar de Breakstones wonen. Als blijkt dat hij Heather in de gaten
Titre
Heather, volmaakt
Auteur
Matthew Weiner
Traducteur
Paul Van der Lecq
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Heather, the totality
Éditeur
Amsterdam: De Bezige Bij, 2017
141 p.
ISBN
9789023472391 (hardback)

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Niet meer dan een synopsis

Roman. Mad men-scenarist Matthew Weiner haspelde een thriller af.

Wat een vreemde roman is Heather, volmaakt van Matthew Weiner. Eeuwig dankbaar moeten we hem zijn omdat hij Mad men bedacht en meeschreef aan The Sopranos, twee van de meest gevierde tv-series van de voorbije decennia. Maar zijn eerste roman is niet meteen een voorbeeld van doordachte en verfijnde schrijfkunst.

Het boek begint met een beschrijving van de verloving en het huwelijk van Mark en Karen Breakstone, New Yorkers die goed boeren maar nooit de echte top van de maatschappelijke ladder bereiken. Zij is de eeuwige cheerleader, hij trok haar aandacht omdat hij er wat treurig uitzag nadat zijn zus was gestorven aan anorexia. Hij wordt een middelmatige bankier die net niet genoeg bonussen opstrijkt om erbij te horen, zij droomde ervan om uitgever te worden maar belandde in de public relations. Wanneer ze een dochter krijgen, gaat Karen zo op in haar moederrol dat Mark zich verwaarloosd voelt.

Ook in beeld komt Bobby Klask…Lire la suite

Heather, volmaakt

Eerste zin. Mark en Karen Breakstone waren al niet meer de jongsten toen ze trouwden.

De bedenker van Mad Men , toch een van de meest geprezen tv-reeksen van de afgelopen decennia, schrijft een debuutroman. Wat kan er in Apollo’s naam misgaan? Wel, naast het feit dat beschuldigingen van seksueel misbruik Weiners promotour overschaduwen: weinig, als je de lovende blurbs van Nick Cave – ‘Ik werd van mijn sokken geblazen’ – en Michael Chabon mag geloven. Tot je begint te lezen. De volmaakte Heather uit de titel is de bloedmooie dochter van een powerkoppel uit Manhattan. Voorbijgangers vallen net niet in zwijm wanneer ze gaat wandelen. Haar verbitterde ouders zijn met de jaren uit elkaar gegroeid, maar zij blijft haar charmante zelf. Parallel aan haar gedartel krijg je het verhaal van Bobby, overduidelijk haar antipode: opgegroeid in een krot, een tijdje in de cel gezeten, waar hij zich aansloot bij de white power -clan, en nu aan de slag als bouwvakker. De twee krijgen elkaar in het vizier en al na de eerste hoofdstukken …Lire la suite

Mark en Karen zijn al veertig als ze trouwen en kunnen hun geluk niet op wanneer een jaar later dochter Heather wordt geboren. Karen wordt fulltime huisvrouw en moeder. Ze zijn welgesteld, Mark heeft een succesvolle baan in de financiële sector van New York. Alles in het gezin draait om Heather, die opgroeit tot een lieftallig meisje, ze wordt door haar ouders op handen gedragen. Dit gaat uiteindelijk ten koste van de relatie tussen Mark en Karen, want hij voelt zich steeds meer verwaarloosd en een scheiding lijkt niet te voorkomen. Juist op dit kwetsbare moment komt een gevaarlijke psychopaat in hun leven. Bobby is een ontspoorde jongeman, uit een gebroken gezin. Zijn moeder is aan de drank en heroïne, zijn vader is onbekend. Al jong zat hij in de gevangenis voor mishandeling. Bobby heeft slechte bedoelingen met de dan veertienjarige Heather die het gevaar niet onderkent. Vlot geschreven korte roman over ouderlijke liefde met weinig dialoog. In karige taal wordt de spanning opgebouwd…Lire la suite

À propos de Matthew Weiner

Matthew Weiner, né en 1965, est un écrivain, scénariste, réalisateur et producteur américain de séries télévisées dramatiques.

Il est particulièrement le créateur, producteur exécutif, scénariste principal et responsable de la série de la chaîne AMC, Mad Men. Il a également participé à la série de HBO, Les Soprano, dans laquelle il était scénariste et producteur au cours des cinquième et sixième saisons.

Il a remporté six Emmy Awards pour son travail sur Mad Men et Les Soprano.

Biographie

En février 2015 il fait partie des membres du jury des longs métrages lors du 65e Festival de Berlin, présidé par Darren Aronofsky.

Filmographie

Comme producteur