In China loopt een jongentje een infectie op en verandert in een zombie. Het virus mondt uit in een pandemie, met een wereldwijde oorlog tegen de zombies als gevolg. Een paar jaar later krijgt een VN-medewerker de opdracht om die oorlog te beschrijven a.d.h.v. ooggetuigenverslagen.
Sujet
Zombies
Titre
World War Z
Auteur
Max Brooks
Traducteur
Ralph Van der Aa
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
World War Z : an oral history of the zombie war
Édition
[3]
Éditeur
Amsterdam: Q, [2014] | Autres éditions
315 p.
ISBN
9789021455839 (ISBN sticker, paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In de nabije toekomst ontstaat een virus in China waardoor mensen veranderen in zombies, wandelende lijken die enkel vernietigd kunnen worden door de hersens te vernietigen. Doordat veel landen de infectie in de doofpot steken, verspreidt het virus zich vlug wereldwijd en leidt het tot een jarenlange wereldoorlog tegen de zombies. Jaren later stelt een VN-medewerker een verslag op over deze oorlog aan de hand van vele interviews met overlevenden, slachtoffers, militairen, politici etc. Na de honderden pulpromans en films over zombies is deze semi-documentaire aanpak verfrissend; het verhaal laat bovendien ruimte voor de aanpak van politieke en commerciële corruptie. Geografische en politieke kennis is vereist, al worden specifieke vaktermen wel verduidelijkt in voetnoten. Origineel en boeiend, plus voldoende actie. Verfilmd door Marc Forster, met in de hoofdrol Brad Pitt, en wereldwijd een bestseller; de auteur is een zoon van Mel Brooks. Filmfoto op het omslag, kleine druk.

À propos de Max Brooks

Maximillian Michael Brooks, dit Max Brooks, né le 22 mai 1972 à New York, est un écrivain et scénariste américain. Il est fils du réalisateur et acteur Mel Brooks et de la réalisatrice et actrice Anne Bancroft.

Biographie

Max Brooks est le fils du réalisateur Mel Brooks et de l'actrice Anne Bancroft. Il est diplômé en 1994 au Pitzer College. Il vit à Los Angeles avec sa femme, Michelle, scénariste, et leur fils, Henry.

De 2001 à 2003, Max Brooks est membre de l'équipe créative du Saturday Night Live.

Max Brooks est l'auteur du Guide de survie en territoire zombie, publié en 2003 aux États-Unis et en 2009 en France. Le livre explique comment survivre à une imminente invasion de zombies et développe le sujet de la pop-culture du « zombie ».

Son livre suivant World War Z, qui traite de la …En lire plus sur Wikipedia