Livre
Néerlandais

Vietnam : een epische tragedie 1945-1975

Max Hastings (auteur), Edzard Krol (traducteur), Wilma Paalman (traducteur)
Geschiedenis van de Vietnamoorlog (1945-1975) die het einde betekende van het Franse koloniale rijk in Azië en die uitliep op een nederlaag van de Verenigde Staten en Zuid-Vietnam tegen het communistische Noord-Vietnam.
Titre
Vietnam : een epische tragedie 1945-1975
Autre titre
Vietnam : een tragedie 1945-1975
Auteur
Max Hastings
Traducteur
Edzard Krol Wilma Paalman
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Vietnam : an epic tragedy, 1945-1975
Éditeur
Amsterdam: Hollands Diep, 2019
846 p., [16] p. foto's : ill.
ISBN
9789048827343 (hardback)
Placing suggestion
Vietnam 945.6 (SISO) Landen ; Landen (ZIZO)

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De Vietnamoorlog was het eerste grote conflict in het televisietijdperk en daarom is ons beeld ervan nóg meer bepaald door films en documentaires dan van de Tweede Wereldoorlog. Als geschiedschrijver moet je van goeden huize komen om daar nog wat aan toe te voegen en wat dat betreft, is Max Hastings hiervoor de aangewezen persoon. Met een oeuvre van tientallen boeken over de oorlogen van de vorige eeuw heeft hij zijn sporen op dit gebied verdiend en ook met dit standaardwerk maakt hij die rol helemaal waar. Door een afwisselende vertelling van de krijgshandelingen op talloze locaties in Vietnam, opgetekend uit de mond van even zoveel betrokkenen, en de politieke verwikkelingen in Amerika, die tot een diepe verdeling in de samenleving leidden, weet de auteur de lezer achthonderd pagina's lang te boeien en tegelijkertijd alle oorzaken en gevolgen van deze tragedie bloot te leggen. Vietnam staat nog altijd synoniem voor een bloedig, uitzichtloos conflict waarin een supermacht verstrikt k…Lire la suite

À propos de Max Hastings

Sir Max Hastings (né le 28 décembre 1945) est un journaliste et historien britannique.

Max Hastings est le fils de Macdonald Hastings, correspondant de guerre, et Anne Scott-James, éditrice au Harper's Bazaar. Diplômé de l'University College d'Oxford, il est durant de longues années reporter et correspondant international pour la BBC et l'Evening Standard. En 1982, durant la guerre des Malouines, il est le premier journaliste à entrer dans Port Stanley libéré par les troupes britanniques. Membre de la rédaction du Daily Telegraph de 1986 à 1996, il travaille ensuite à nouveau à l'Evening Standard de 1996 à 2002.

Max Hastings est l'auteur de nombreux ouvrages consacrés à l'histoire militaire, et tout particulièrement à la Seconde Guerre mondiale.

Ouvrages

Suggestions