Livre
Néerlandais

Kerstfeest met Kikker

Max Velthuijs (auteur)

Kerstfeest met Kikker

Dans la série:
Public cible:
0-2 ans et plus
Kikker en Eend spelen in de sneeuw en gaan een kerstboom halen omdat het morgen Kerstmis is. Hardkartonnen prentenboekje met eenvoudige tekeningen in kleur. Vanaf ca. 2 jaar.
Sujet
Vriendschap
Titre
Kerstfeest met Kikker
Auteur
Max Velthuijs
Langue
Néerlandais
Édition
3de dr.
Éditeur
Sans lieu de publication: Leopold, 2008 | Autres éditions
[14] p. : ill.
ISBN
9789025848415
Placing suggestion
Kerstmis (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Voordat het Kerstmis is, spelen Eend en Kikker in de sneeuw. Dan gaan ze een boom halen en hangen de lichtjes erin. Varkentje bakt een taart en samen met Rat en Haas vieren ze Kerstmis. Deel uit Kikker kartonboekjes waarin vriendschap en samen plezier maken centraal staan. Met de overbekende kleurige, maar eenvoudige Max Velthuijs-illustraties over een dubbele pagina. De vlot geschreven tekst staat wisselend over de pagina, maar is altijd gedrukt op een neutrale achtergrond. Heerlijk voorlees- en kijkboek, dat ook, vanwege de kartonnen bladzijden met twee afgeronde hoeken, door de allerkleinsten zelfstandig kan worden bekeken. Vanaf ca. 2 jaar.

Kerstfeest met Kikker

Het is de dag voor Kerstmis en het sneeuwt. Kikker is al helemaal in de kerststemming en maakt een sneeuwpop. Dan gaat hij op zoek naar Eend. Die is bezig met schaatsen maar dat kan Kikker niet. Eend haalt de slee en samen vliegen ze de heuvel af. Bij Kerstmis hoort een kerstboom. Onze twee vrienden zoeken er een mooie uit om bij Kikker thuis te versieren, want morgen komen alle vrienden vieren. Kikker loopt even bij Varkentje langs en vraagt hem om een taart te bakken. Op kerstdag genieten Kikker, Varkentje, Eend, Rat en Haas van de heerlijke taart. Dit eenvoudige verhaaltje is neutraal genoeg om rond Kerstmis in een multiculturele kleuterklas te gebruiken. De illustraties zijn zoals altijd zeer aantrekkelijk. Het boekje is stevig gekartonneerd en kan in de boekenhoek geplaatst worden.


Kerstfeest met Kikker

Kikker geniet van de sneeuw buiten. Hij maakt een sneeuwpop en glijdt samen met Eend met de slee van de heuvel. Dan halen ze een kerstboom en vragen aan Varkentje of zij een taart wil bakken. De volgende dag is het kerstfeest. Kikker heeft lichtjes in de boom gehangen. Varkentje brengt haar taart mee en zo kan Kikker met zijn vrienden samen kerstfeest vieren… Kikker van Max Velthuijs leeft voort nadat zijn geestelijke vader in 2005 overleed. Kikker is een marketingproduct geworden. In dit stevig kartonboekje is een verhaal geweven rond prenten die eerder in 'Kikker heeft het koud' zijn verschenen. Het werd een gezellig verhaaltje over samenzijn en kerstfeest vieren maar ook over sneeuwpret. Zo werden twee thema’s die velen graag samen zien gaan aan elkaar verbonden. Wie droomt niet van een witte kerst? Nog meer Kikker op http://www.kikkervriendjes.nl/.


À propos de Max Velthuijs

CC BY-SA 3.0 - Image by Bert Verhoeff / Anefo

Max Velthuijs, né à La Haye le 22 mai 1923 et mort à La Haye le 25 janvier 2005, est un auteur et illustrateur néerlandais de livres pour enfants.

Max Velthuis, après une carrière commencée dans la publicité, illustre ses premiers livres pour enfants à partir de 1962. Il connaît une renommée internationale avec les histoires de Petit-Bond, une grenouille qui se pose des questions sur la vie. Petit-Bond est amoureux, le premier livre de cette série publié pour la première fois en 1989, a été traduit dans plus de 50 langues.

Œuvres

  • Petit-Bond est amoureux, L'École des loisirs, Lutin poche, 1989
  • Le Chef-d'œuvre de crocodile, L'École des Loisirs, Pastel, 1991
  • La Découverte de Petit-Bond, Pastel…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions