Kikker is een held

Max Velthuijs (auteur)

Kikker is een held

Dans la série:
Public cible:
3-5 ans et plus
Wanneer tijdens een overstroming al het voedsel op is, gaat Kikker er op uit om hulp te halen. Prentenboek met eenvoudige illustraties in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Kikker is een held
Auteur
Max Velthuijs
Langue
Néerlandais
Édition
15de dr.
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2009 | Autres éditions
[33] p. : ill.
ISBN
9789025846749 (hardback)
Placing suggestion
Avontuur (ZIZO)

Plusieurs formats:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Het regent buiten en Kikker danst van plezier. Hij houdt van regen. Dit plezier vergaat hem snel wanneer de rivier overstroomt. Samen met Varken en Eend gaat hij naar het huisje van Haas dat hoog op de heuvel staat. Wanneer na een paar dagen de proviand op is, besluit Kikker hulp te halen. Net als hij dreigt de verdrinken, komt Rat met zijn boot vol proviand langsvaren en redt hij Kikker en zijn vrienden. De auteur is er wederom in geslaagd om van een actueel thema als de watersnood een herkenbaar en vertederend prentenboek te maken. Tekst en illustraties vormen een harmonisch geheel. De tekst laat zich, zonder toevoegingen, goed voorlezen. Ook de bekende karakters van de dieren komen goed uit de verf. Het eind van het verhaal, waarin alle dieren helpen elkaars huis schoon te maken, is wat minder subtiel dan in de andere 'Kikker'-boeken. Op de sfeervolle illustraties komen alle bekende figuren voor. De illustraties beslaan één of, in een enkel geval, een dubbele pagina. Onder de illus…Lire la suite

Kikker is een held

Wanneer het begint te regenen, is Kikker blij. Want kikkers houden van regen. Wanneer het na drie dagen nog regent, wordt Kikker ongerust. En wanneer na vijf dagen zijn huisje onder water staat, is hij pas echt bezorgd. Samen met Eend en Varkentje vindt hij een droog onderkomen bij Haas. Wanneer het eten voor de vier vrienden opraakt, stelt Kikker dapper voor naar de heuvels aan de overkant te zwemmen voor hulp. Net als hij op het punt staat door de stroom naar beneden gesleurd te worden, is daar gelukkig Rat, als een echte redder in nood.
Deze twintigste druk laat weer een heleboel nieuwe kinderen toe te genieten van de schilderkunst van Max Velthuijs. Want schilderkunst is het. Op het eerste gezicht zijn ze bedrieglijk eenvoudig, deze illustraties. Maar ik nodig iedereen uit, na een eerste keer lezen, opnieuw door het boek te gaan, en aandachtig naar elke prent te kijken. Er staat geen detail te veel, elke illustratie heeft een zeer uitgebalanceerde kleurencombinatie inclusief…Lire la suite

À propos de Max Velthuijs

CC BY-SA 3.0 - Image by Bert Verhoeff / Anefo

Max Velthuijs, né à La Haye le 22 mai 1923 et mort à La Haye le 25 janvier 2005, est un auteur et illustrateur néerlandais de livres pour enfants.

Max Velthuis, après une carrière commencée dans la publicité, illustre ses premiers livres pour enfants à partir de 1962. Il connaît une renommée internationale avec les histoires de Petit-Bond, une grenouille qui se pose des questions sur la vie. Petit-Bond est amoureux, le premier livre de cette série publié pour la première fois en 1989, a été traduit dans plus de 50 langues.

Œuvres

  • Petit-Bond est amoureux, L'École des loisirs, Lutin poche, 1989
  • Le Chef-d'œuvre de crocodile, L'École des Loisirs, Pastel, 1991
  • La Découverte de Petit-Bond, Pastel…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions