Kikker speelt verstoppertje

Max Velthuijs (antécédent bibliographique)
Kikker speelt verstoppertje met zijn vrienden Haas, Rat en Eend. Als hij op zoek gaat naar zijn vrienden, verdwaalt hij. Prentenboek in oblong met kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Kikker speelt verstoppertje
Antécédent bibliographique
Max Velthuijs
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2016 | Autres éditions
[28] p. : ill.
ISBN
9789025870409
Placing suggestion
Weglopen - Verdwalen (ZIZO)

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Kikker speelt verstoppertje met zijn vrienden Haas, Rat en Eend. Kikker moet zoeken, de anderen vinden een uitstekend verstopplekje. Kikker zoekt zijn vrienden en verdwaalt in het bos. Zijn vrienden gaan op zoek naar hem. Het verhaal speelt zich af in de herfst, met bomen in herfsttooi. Een inleefbare spelsituatie leidt tot gebeurtenissen en emoties waardoor de vriendschap tussen de dieren wordt bevestigd en versterkt. Het boek is gebaseerd op de animatieserie 'Frogs & Friends'. Het gehanteerde kleurenpalet leunt aan tegen de originele boeken van Max Velthuijs. De zwarte contouren rond de figuren zijn wat strakker en egaler. De met de computer geschilderde decors zijn eveneens gestroomlijnder. De illustraties zijn gezet in liggende langwerpige kaders met daaronder de tekst in korte, eenvoudige zinnen. Daardoor heeft het boek nu een oblongformaat, anders dan de vroegere verhalen. Desondanks een heel herkenbaar Kikkerverhaal. Vanaf ca. 4 jaar.

Kikker speelt verstoppertje

‘Kikker speelt verstoppertje’ is niet van de hand van Max Velthuijs, die in 2005 overleed, maar werd gebaseerd op ‘Frog & Friends’, een animatieserie over Kikker. Kikker en zijn vriendjes spelen verstoppertje. Kikker is hem. Hij telt tot honderd en gaat dan op zoek. Maar hij kan niemand vinden. Hij loopt verder en verder, tot hij verdwaalt. Gelukig kan hij zich oriënteren op de zon, en zo vindt hij de weg naar huis. Ondertussen zijn Eend, Rat en Haas ook al naar hem op zoek. Samen gaan ze naar Varkentje, die een lekkere taart gebakken heeft. En zo loopt het avontuur toch nog goed af. De figuurtjes zijn hetzelfde, de omgeving lijkt hetzelfde, en toch klopt het allemaal niet helemaal. Het is te steriel, te glad, te veel animatiereeks en te weinig boek. Dit is gewoon het verhaal van een episode uit een tekenfilmreeks, en de verhalen van de hand van Max Velthuijs waren zoveel meer. Niet alleen de enkele pennentrekken waarmee Max Velthuijs zoveel emotie kon leggen in het gezicht van Kik…Lire la suite

À propos de Max Velthuijs

CC BY-SA 3.0 - Image by Bert Verhoeff pour Anefo

Max Velthuijs, né à La Haye le 22 mai 1923 et mort à La Haye le 25 janvier 2005, est un auteur et illustrateur néerlandais de livres pour enfants. Il est lauréat en 2004 du prestigieux prix international, le Prix Hans Christian Andersen, dans la catégorie Illustration.

Biographie

Max Velthuis, après une carrière commencée dans la publicité, illustre ses premiers livres pour enfants à partir de 1962. Il connaît une renommée internationale avec les histoires de Petit-Bond, une grenouille qui se pose des questions sur la vie. Petit-Bond est amoureux, le premier livre de cette série publié pour la première fois en 1989, a été traduit dans plus de 50 langues.

Œuvres