Livre
Néerlandais

Van Eyck : een optische revolutie

Maximiliaan P.J. Martens (éditeur intellectuel), Till-Holger Borchert (éditeur intellectuel), Jan Dumolyn (éditeur intellectuel)
Overzicht van het werk van de Vlaamse kunstenaars Jan (ca. 1390-1441) en zijn oudere broer Hubert van Eyck (ca. 1366-1426).
Titre
Van Eyck : een optische revolutie / onder redactie van Maximiliaan Martens, Till-Holger Borchert, Jan Dumolyn, Johan De Smet, Frederica Van Dam
Éditeur intellectuel
Maximiliaan P.J. Martens Till-Holger Borchert Jan Dumolyn Johan De Smet Frederica Van Dam
Langue
Néerlandais
Éditeur
[Veurne]: Hannibal, 2020
503 p. : ill.
Note
Dit boek werd gepubliceerd naar aanleiding van de tentoonstelling te Gent (Museum voor Schone Kunsten) van 1 februari tot en met 30 april 2020
ISBN
9789463887335 (hardback)
Placing suggestion
736.2 (SISO) Beeldende kunstenaars ; Beeldende kunstenaars (ZIZO)

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Dit boek begeleidt een overzichtstentoonstelling van het werk van Jan (ca. 1390-1441) en zijn oudere broer Hubert van Eyck (ca. 1366-1426). Aan hen is het eerste gebruik van olieverf toegeschreven in de schilderkunst. Aan beide Vlaamse kunstenaars zijn verschillende essays gewijd, waarin op hun leven en vooral uiteenlopende aspecten van hun kunst wordt ingegaan. Elk essay is royaal voorzien van eindnoten. Het boek is rijk geïllustreerd met paginagrote afbeeldingen van zowel de schilderijen en tekeningen in hun geheel als detailfoto's. Dit alles in kleur. Ook het werk van navolgers en geestverwante kunstenaars komt aan de orde in woord en beeld. Het boek is voorzien van een indrukwekkende literatuurlijst en een verantwoording van herkomst van de afbeeldingen. Een uitgave in koffietafelformaat die een zeer goed overzicht geeft van het werk van deze kunstenaars.

Suggestions