Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

De Dirty Secrets Club

Meg Gardiner (auteur)

De Dirty Secrets Club

Genre:
De politie van San Francisco vraagt een vrouwelijke psychiater om hulp bij het onderzoek naar ongelukken die op het eerste gezicht zelfmoord lijken te zijn, maar bij nader inzien ook wel eens moord zouden kunnen wezen.
Titre
De Dirty Secrets Club
Auteur
Meg Gardiner
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The Dirty Secrets Club
Éditeur
Amsterdam: Luitingh, 2009 | Autres éditions
365 p.
ISBN
9789024523818

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De leden van de Dirty Secrets Club zijn rijk, jong en knap en ze hebben iets gedaan dat ze liever verborgen houden. Om lid te worden, moet je aantonen dat je een smerig verleden hebt en het verhaal vertellen aan twee andere leden van de club. Zij op hun beurt vertellen wat zij vroeger hebben misdaan. Een uitwisseling van geheimen, waardoor het systeem waterdicht zou moeten zijn. Biechten, maar dan zonder pastoor. Het blijkt niet te werken. In korte tijd sterven enkele leden van de club onder verdachte omstandigheden, onder wie een officier van justitie, Callie Harding. Haar dood is de aanleiding voor de politie om Jo Beckett, een forensisch psychiater erbij te roepen. Aan Jo de taak om uit te zoeken of het moord, zelfmoord of een ongeluk is. Ze heeft hiervoor 48 uur, want dat is de tijdspanne tussen de verschillende doden die zijn gevonden.
Het verhaal van De Dirty Secrets Club ontvouwt zich vervolgens goed gedoseerd. Maar Meg Gardiner kon precies geen keuze maken voor een…Lire la suite
Als Callie Harding, een gerespecteerd officier van justitie, tijdens een dodenrit overlijdt, schakelt inspecteur Amy Tan de forensisch psychiater Jo Beckett in om te onderzoeken of er verband bestaat tussen de dood van Callie en eerder gepleegde moorden/zelfmoorden. In een snel tempo ontwikkelen zich onvoorspelbare gebeurtenissen die ook nog eens plaatsvinden tijdens op dat moment wel erg toevallige aardbevingen. De combinatie met achtervolgingen en een ontluikende liefdesgeschiedenis zorgt voor een spannende thriller. Met Jo Beckett heeft de schrijfster in deze knap geconstrueerde roman een veelbelovend charismatisch persoon gecreëerd. De auteur is geboren in de VS en woont nu in Engeland waar inmiddels een tweede deel in deze reeks is verschenen. Paperback met overzichtelijke bladspiegel en opvallende cover; vrij kleine druk.

À propos de Meg Gardiner

Meg Gardiner, née le 15 mai 1957, dans l'Oklahoma, aux États-Unis, est une romancière américaine, auteur de roman policier.

Biographie

Elle grandit à Santa Barbara. Diplômée en droit de l'université Stanford, elle exerce à Los Angeles avant de devenir professeur à l'Université de Californie à Santa Barbara.

Au début des années 1990, elle s'installe en Angleterre avec sa famille et entreprend l'écriture d'un premier roman policier, China Lake, publié en 2002. Ce récit, qui paraît ultérieurement aux États-Unis, est lauréat du prix Edgar-Allan-Poe de la meilleure parution en livre de poche en 2009. Evan Delaney, le personnage central, connaît entre-temps quatre nouvelles aventures et Gardiner clôt la série en 2006.

Gardiner signe à partir de 2008 une nouvelle série consacrée à la psychiatre médico-légale Jo Beckett, …En lire plus sur Wikipedia