Livre
Néerlandais
Als een jonge Amerikaanse vrouw terugkeert naar haar geboortedorp wordt ze geconfronteerd met een oude en een nieuwe verdwijningszaak.
Titre
Vermiste meisjes
Auteur
Megan Miranda
Traducteur
Caecile De Hoog
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
All the missing girls
Éditeur
Utrecht: De Fontein, 2017
351 p.
ISBN
9789026142130 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Debuut van de Amerikaanse auteur en zij durft het aan om een heel aparte verhaallijn in haar thriller te gebruiken. We maken kennis met Nic Farrel, een jonge vrouw, net verloofd, die teruggaat naar haar geboortedorpje om het huis van haar dementerende vader te verkopen. Niet zachtzinnig wordt ze daar teruggeworpen in het verleden en op de nooit opgeloste verdwijning van haar beste vriendin Corinne. Ook de confrontatie met haar oude jeugdliefde Tyler doet Nic meer dan dat ze gedacht had. De dag na Nic’s aankomst in Cooley Ridge wordt er weer een vrouw vermist, de enige persoon die destijds Nic en Tyler een alibi kon geven. De verhaallijn is even wennen maar staat uiteindelijk als een huis en klopt als een bus. Hulde, hulde, hulde. In Amerika overladen met goede recensies en plaatsen op de bestsellerlijsten. Doet uitkijken naar haar tweede roman.

À propos de Megan Miranda

Megan Miranda est une femme de lettres américaine, auteure de récits appartenant aux genres du roman policier ou du fantasy, et principalement destinés à la jeunesse.

Biographie

Elle fait des études au Massachusetts Institute of Technology, où elle obtient un diplôme de biologie.

Elle obtient un succès international avec Fracture (2011), œuvre de littérature d'enfance et de jeunesse se présentant comme un roman policier à la limite du fantastique, qui raconte les aventures de la jeune Delaney Maxwell qui, après avoir été rescapée d'un noyade, se découvre des capacités surnaturelles de prédire la mort.

En 2016, elle fait paraître Évanouies (All the Missing Girls), son premier roman policier pour adultes.

Œuvre

Romans

Série F…En lire plus sur Wikipedia