In 1945 weet hospik Desmond Doss, die uit overtuiging geen wapens draagt, tijdens de Slag om Okinawa het leven van 75 man te redden.
Titre
Hacksaw Ridge
Directeur
Mel Gibson 1956-
Acteur
Andrew Garfield Teresa Palmer Vince Vaughn Sam Worthington
Compositeur
Rupert Gregson-Williams 1966-
Langue
Anglais
Éditeur
Splendid Film, © 2017
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2016
Durée
136 min.
Note
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
4013549086165

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Oorlogsfilm van Mel Gibson (Apocalypto; Braveheart), gebaseerd op ware gebeurtenissen. Desmond Doss (Andrew Garfield) is als Zevendedagsadventist overtuigd pacifist. Toch meldt hij zich net als zijn vrienden aan voor het leger: hij wil als hospik zonder wapens te dragen zijn vaderland dienen. Zijn medesoldaten vinden hem een lafaard, zijn superioren werken hem tegen. Uiteindelijk belandt hij in het voorjaar van 1945 in de Slag om Okinawa en weet veel gewonde soldaten te redden van een steile klif, bijgenaamd 'Hacksaw Ridge'. Doss was de eerste gewetensbezwaarde die een 'Medal of honor' kreeg, de hoogste Amerikaanse militaire onderscheiding. De recensenten geven 3-4 sterren. Pauline Kleijer (Volkskrant 3-11-'16) vindt het eerste deel van de film stroperig en vol clichés. Zij vervolgt: 'Pas in het tweede deel van de film gaat het los. (...) Zijn vakmanschap en onbedwingbare neiging tot overdrijven, maken Hacksaw Ridge tot een brute, adembenemende oorlogsfilm. Het is sensationeel, maar o…Lire la suite

À propos de Mel Gibson

CC BY-SA 3.0 - Image by Georges Biard

Mel Gibson ([mɛl ˈɡɪbsən]), né le 3 janvier 1956 à Peekskill, dans l'État de New York, aux États-Unis, est un acteur, réalisateur, scénariste et producteur de cinéma américain.

Après avoir passé une partie de s…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions