Livre
Néerlandais
Ploc, een grappig fantasiewezentje, speelt samen met zijn vriendjes. Dat is leuk, tot het springtouw van Tine breekt en Migou zijn pink verbrandt. Dat is erg. Maar als je samen bent, is het al gauw minder erg. Hardkartonnen prentenboek met kleurrijke waterverftekeningen. Vanaf ca. 2 jaar.
Titre
Ploc / [tekst en illustraties] Mélanie Rutten
Auteur
Mélanie Rutten
Traducteur
Lidewij van den Berg
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Ploc
Éditeur
[Amsterdam]: Boycott, © 2020
[14] p. : ill.
ISBN
9789492986177 (hardback)
Placing suggestion
Vriendschap (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Ploc speelt samen met zijn vriendjes. Dat is leuk, tot het springtouw van Tine breekt en Migou zijn pink verbrandt. Samen redden ze zich uit boosheid en verdriet. Dit rechtopstaande hardkartonnen prentenboekje met twee afgeronde hoeken vertelt zo op het eerste gezicht een wat onsamenhangend verhaaltje. Toch klopt dat bij nader inzien prima bij de wereld van peuters en kleuters, die in hun spel net zo gemakkelijk van het een op het ander overgaan. Prachtig zijn de fantasievolle illustraties in gekleurde inkt. Het boekje heeft een kleurrijke, maar ook mooie rustige uitstraling door het vele wit op de pagina's. Sommige wezentjes lijken op dieren, maar de kleine Bubu heeft meer iets van een koekmannetje. Allemaal bewegen en gedragen ze zich als mensen. De onnadrukkelijk gebrachte boodschap is dat vrienden met elkaar kunnen lachen en huilen, en samen meer kunnen dan alleen. Weer een mooie verzorgde uitgave van de kleine kwaliteitsuitgeverij Boycott. Vanaf ca. 2 jaar.

À propos de Mélanie Rutten

Mélanie Rutten (née en 1974) est une photographe, autrice et illustratrice belge de littérature jeunesse.

Biographie

Née en Belgique, Mélanie Rutten vit son enfance en Amérique centrale et en Afrique, puis retourne, à l’adolescence, à Bruxelles, ville où elle réside depuis. Elle a suivi une formation en photographie et en illustration. Elle mène une activité d'écriture et d'illustration en littérature jeunesse depuis 2008. Et parallèlement, elle anime des ateliers artistiques, à la fois pour enfants et adultes,,,. Elle est publiée aux éditions MeMo.

Son album Öko, un thé en hiver reçoit le Prix Sorcières 2011.

Nour, le moment venu est publié en 2012. La Revue des livres pour enfants écrit : « L'album, construit en courts chapitres, raconte l'ennui, le doute, pui…En lire plus sur Wikipedia