Livre
Néerlandais
Wanneer een jonge vrouw na een moeilijke periode besluit voorlopig niet aan een nieuwe relatie te beginnen maar zichzelf op de eerste plaats te zetten, denkt haar kat daar heel anders over.
Titre
Hartendief op pootjes
Auteur
Melinda Metz
Traducteur
Ingrid Zweedijk
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Talk to the paw
Éditeur
Amsterdam: HarperCollins, 2018
318 p.
ISBN
9789402731408 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Jamie heeft een paar nare relaties achter de rug en is bovendien ook haar moeder verloren. Ze besluit daarom dat het komende jaar enkel in het teken van haarzelf staat en in het vinden van een nieuwe balans in haar leven. Haar kat MacGyver lijkt daar anders over te denken en vindt het tijd worden dat haar baasje een metgezel vindt. De auteur gebruikt dit gegeven voor een inventieve insteek van het verhaal, de kat zorgt er namelijk voor dat Jamie een nieuwe man ontmoet, haar buurman David. Hij is zijn vrouw verloren en lijkt ook nog niet toe aan een nieuwe liefde, maar mede dankzij de streken van MacGyver lijkt hier wellicht verandering in te komen. Een zeer grappige en originele chicklit, met soms wat onwaarschijnlijke gebeurtenissen. De personages zijn sympathiek en ook het gegeven om huisdieren in het verhaal te verweven is erg leuk bedacht. De auteur (1962) schreef eerder mee aan de boekenserie ‘Roswell High’, waar de populaire televisieserie ‘Roswell, New Mexico’ op is gebaseerd.

À propos de Melinda Metz

Melinda Metz est auteur américaine de romans pour jeunes adultes.

Sa série de livres Roswell High (en), qui parlent d'adolescents extraterrestres, est à la base de la série télévisée Roswell (série télévisée) de la chaîne The WB et de la série télévisée Roswell, New Mexico (série télévisée) de la même chaîne.

Une autre de ses séries, Fingerprints, raconte l'histoire d'une fille dotée de pouvoirs psychiques capable de lire les pensées à partir des empreintes. Melinda Metz a aussi écrit certains livres pour plusieurs séries, comme Buffy contre les vampires, Les nouvelles aventures de Mary-Kate et Ashley Olsen, Ghosts of Fear Street, et Chair de poule. Elle a aussi collaboré avec certains auteurs comme Laura J. Burns (en), avec qui elle a écrit le livre dont la séri…En lire plus sur Wikipedia