Livre
Anglais

The earth giant

Melvin Burgess (auteur)

The earth giant

Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Amy en Peter ontdekken na een storm een reuzin tussen de wortels van een omgewaaide boom. Ze proberen haar veilig te laten terugkeren naar haar eigen wereld. Vanaf ca. 10 jaar.
Sujet
Reuzen
Titre
The earth giant
Auteur
Melvin Burgess
Langue
Anglais
Éditeur
London: Penguin, 1997
142 p.
ISBN
0-14-037444-2

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De ongeveer 8-jarige Amy en haar iets oudere broer Peter wonen in een vriendelijk huis aan de rand van het stadje, daar waar de weiden en bossen beginnen en waar iets verder een rivier door het heuvelachtige landschap stroomt. Tijdens een razende storm in een stikdonkere nacht doet Amy een vreemde ontdekking: een eeuwenoude eik is omgewaaid en uit de ontwortelde aarde is een reus tot leven gewekt. De vriendschap en hulpvaardigheid van de kinderen voor de reus, de vrees voor ontdekking en de angst dat het buitenissig schepsel iets aangedaan wordt, is mooi beschreven en goed uitgewerkt en resulteert in een vlucht en zoektocht met inschakeling van pers en politie. Het spannende, goed opgebouwde verhaal laat de lezer geloven in het ongelooflijke. De beschrijvingen van nachtelijke tochten door slapende dorpen en van nachtelijke renpartijen over de heuvels en door de velden zijn sfeervol. De lezer kan zich in het verhaal inleven en meeleven met de fantastische gebeurtenissen die zich herken…Lire la suite

À propos de Melvin Burgess

Melvin Burgess, né le 26 avril 1954, est un écrivain britannique. Il est auteur de littérature d'enfance et de jeunesse.

Biographie

Melvin Burgess quitte l'école à 18 ans et entame une période durant laquelle il partage son temps entre petits boulots et chômage. Il se lance alors dans l'écriture mais il ne commence à être publié que dans les années 1990.

Melvin Burgess connait un succès important lors de la parution de Junk en 1996. Le roman raconte le parcours d'adolescentes expérimentant la consommation d'héroïne. L'ouvrage reçoit la Médaille Carnegie 1996.

En 2018, il est l'écrivain sélectionné pour représenter son pays, le Royaume-Uni, pour le Prix Hans-Christian-Andersen, dans la catégorie Auteur, prix international danois.

Œuvres

En lire plus sur Wikipedia