Livre
Néerlandais

Foxy : mijn leven als teef

Melvin Burgess (auteur)

Foxy : mijn leven als teef

Dans la série:
Public cible:
12-14 ans et plus
De 17-jarige Sandra verandert op geheimzinnige wijze in een hond, en probeert er het beste van te maken! Vanaf ca. 14 jaar.
Sujet
Honden
Titre
Foxy : mijn leven als teef
Auteur
Melvin Burgess
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Lady : my life as a bitch
Éditeur
Haarlem: Gottmer, © 2002
168 p.
ISBN
90-257-3511-8 (hardback) 9789025735111 (hardback)
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Sandra is met haar zeventien jaar een totaal losgeslagen meisje. Ze leeft er maar op los. Op gegeven dag wordt ze door een aan alcohol verslaafde zwerver veranderd in een hond. Ze gooide zijn blikje bier min of meer per ongeluk op de grond en dat was de oorzaak van zijn woede en het gevolg was deze verandering. Ze geniet van het vrije leven als hond, waarin ze kan doen wat ze wil. Ze heeft ook vrienden, die net als zij, veranderd zijn in een hond. Maar van lieverlede begint ze toch te hunkeren naar haar oude leven en de mensen die ze toch liefhad. Het proces naar volwassenheid wordt hier goed uitgebeeld: het zich losmaken van het bekende en het op zich nemen van eigen verantwoordelijkheid. Sandra kiest ten slotte voor haar eigen weg. Ondanks het bizarre gegeven, is het verhaal toch interessant vanwege het tweeledige perspectief hond-mens. Levendige beschrijvingen van het vrije hondenleven tegenover het beperkende leven als volwassen lid van de maatschappij. Voor jongeren vanaf ca. 14 …Lire la suite

À propos de Melvin Burgess

Melvin Burgess, né le 26 avril 1954, est un écrivain britannique. Il est auteur de littérature d'enfance et de jeunesse.

Biographie

Melvin Burgess quitte l'école à 18 ans et entame une période durant laquelle il partage son temps entre petits boulots et chômage. Il se lance alors dans l'écriture mais il ne commence à être publié que dans les années 1990.

Melvin Burgess connait un succès important lors de la parution de Junk en 1996. Le roman raconte le parcours d'adolescentes expérimentant la consommation d'héroïne. L'ouvrage reçoit la Médaille Carnegie 1996.

En 2018, il est l'écrivain sélectionné pour représenter son pays, le Royaume-Uni, pour le Prix Hans-Christian-Andersen, dans la catégorie Auteur, prix international danois.

En lire plus sur Wikipedia

Suggestions