Hype : de ultieme roes, de ultieme prijs

Melvin Burgess (auteur), Willeke Lempens (traducteur)

Hype : de ultieme roes, de ultieme prijs

Public cible:
15 ans et plus
Een nieuwe drug is in, iedereen heeft het over "The Hit". Wie de drug neemt, beleeft zeven fantastische dagen, maar bekoopt deze met de dood. Adam wordt verleid want het leven is onzin: zijn vriendin is er met zijn broer vandoor. Dus wat heeft hij nog te verliezen?
Sujet
Drugs, Dood
Titre
Hype : de ultieme roes, de ultieme prijs
Auteur
Melvin Burgess
Traducteur
Willeke Lempens
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The hit
Édition
1
Distributor
Brussel: Luisterpunt, 2014
1 cd
Durée
08:04
Éditeur original
Chicken House
Note
Nederlandse stem Stem: Man
CDR
a440954

Plusieurs formats:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Het leven van Adam valt in duigen als zijn vriendin hem verlaat en zijn broer is verdwenen. Er is een nieuwe soort drugs, met de toepasselijke naam Death, op de markt en iedereen die deze gebruikt zal binnen een week sterven. Nadat de beroemde muzikant Jimmy Earle de drug heeft genomen en op het podium sterft, krijgt hij veel navolgers die de dodelijk drug innemen, waaronder Adam. Er is een beweging die de regering om wil werpen en een betere wereld wil creëren. Adam wil nog van alles doen in de laatste zeven dagen van zijn leven en merkt al snel dat hij eigenlijk wil doorleven. Hij gaat, samen met Lizzy, de strijd aan tegen de makers van de drug. Ontzettend spannend verhaal, waarin een absurde, soms ongeloofwaardige wereld wordt geschetst. De personages komen minder uit de verf; het verhaal moet het vooral van de keiharde, zeer realistisch beschreven gebeurtenissen hebben. Tussen de regels door is enige kritiek op de huidige, materialistische samenleving te lezen. De lezer zal tot aa…Lire la suite

Hype

Lizzie en Adam, twee boezemvrienden, gaan naar wat wel eens het laatste concert van Jimmy Earle zou kunnen zijn. De popartiest liet via de media weten Death te hebben genomen. Dit is een nieuwe drug waarvan wordt beweerd dat hij je zeven waanzinnige dagen zal laten beleven. Eén akelig kantje ... het zullen je zeven laatste dagen zijn. Er is geen weg terug, geen tegengif. Death is onomkeerbaar. Wanneer Jimmy ook effectief morsdood op het podium neerzakt, ontstaat er totale chaos. Drugsdealer Ballantine ziet met deze stunt zijn zaken floreren. Death zal een hype worden! De avond van het optreden werden de drugs echter ook gratis uitgedeeld aan de aanwezige jongeren door de Zeloten. De Zeloten zijn een groepje jongeren die in opstand komen tegen het regime. Zij hebben een slim plan bedacht om met deze drug te bewerkstelligen wat de drug net niet beoogt: mensen opnieuw zin doen krijgen in het leven. Mensen laten ervaren dat het leven zinvol is en het waard is om voor te kiezen. De Deat…Lire la suite

À propos de Melvin Burgess

Melvin Burgess, né le 26 avril 1954, est un écrivain britannique. Il est auteur de littérature d'enfance et de jeunesse.

Biographie

Melvin Burgess quitte l'école à 18 ans et entame une période durant laquelle il partage son temps entre petits boulots et chômage. Il se lance alors dans l'écriture mais il ne commence à être publié que dans les années 1990.

Melvin Burgess connait un succès important lors de la parution de Junk en 1996. Le roman raconte le parcours d'adolescentes expérimentant la consommation d'héroïne. L'ouvrage reçoit la Médaille Carnegie 1996.

En 2018, il est l'écrivain sélectionné pour représenter son pays, le Royaume-Uni, pour le Prix Hans-Christian-Andersen, dans la catégorie Auteur, prix international danois.

En lire plus sur Wikipedia