Livre
Néerlandais

Testosteron

Melvin Burgess (auteur)
Public cible:
12-14 ans et plus
Drie puberjongens hebben veel aandacht voor meisjes en seks, maar het aangaan van een langere relatie blijkt niet zo eenvoudig.
Titre
Testosteron
Auteur
Melvin Burgess
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Doing it
Éditeur
Amsterdam: Vassallucci, 2003
284 p.
ISBN
90-5000-651-5
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Jeugdroman met de schoolvrienden Dino, Ben en Jonathon in de hoofdrol. Het verhaal concentreert zich op hun jongensachtige kameraadschap, hun fantasieën, hun puberale verwarring waar het relaties betreft en hun eerste seksuele ervaringen. De meeste hoofdstukken worden verteld vanuit het perspectief van een van de hoofdpersonen, soms in de vorm van een zelfreflectie of een innerlijke monoloog, soms als een beschrijving van de gebeurtenis die hij op dat moment meemaakt. Het verhaal wordt afgewisseld met hoofdstukken over een feest dat gegeven wordt, de echtscheiding van de ouders van Dino en verhaaldelen waarin de vriendinnen Jackie, Deborah of Sue het vertrekpunt vormen. Er ontspint zich een openhartig, vlot verteld verhaal waar de hormonen en de gemoedsstemmingen van de jongens doorheen gieren. Spannend contrapunt in het verhaal vormt de relatie van Ben met zijn labiele lerares Alison. Veel jongeren vanaf 14 jaar zullen zich in de beschreven gebeurtenissen herkennen en zullen de eerli…Lire la suite

À propos de Melvin Burgess

Melvin Burgess, né le 26 avril 1954, est un écrivain britannique. Il est auteur de littérature d'enfance et de jeunesse.

Biographie

Melvin Burgess quitte l'école à 18 ans et entame une période durant laquelle il partage son temps entre petits boulots et chômage. Il se lance alors dans l'écriture mais il ne commence à être publié que dans les années 1990.

Melvin Burgess connait un succès important lors de la parution de Junk en 1996. Le roman raconte le parcours d'adolescentes expérimentant la consommation d'héroïne. L'ouvrage reçoit la Médaille Carnegie 1996.

En 2018, il est l'écrivain sélectionné pour représenter son pays, le Royaume-Uni, pour le Prix Hans-Christian-Andersen, dans la catégorie Auteur, prix international danois.

En lire plus sur Wikipedia