Bande dessinée
Néerlandais
Na de zoveelste gewonnen veldslag stuurt de keizer zijn elitetroep naar een lang vergeten bastion. Routine voor soldaten die niet kunnen zonder wapengekletter en die zich onoverwinnelijk wanen. Tot ze plots geconfronteerd worden met gevaren die hen onbekend zijn: twijfel, verveling en angst… Voor het Rijk heeft niets van een klassiek epos of een traditionele historische strip. De subtiele tekening
Contient
Sujet
Oorlog
Titre
Voor het rijk
Auteur
Merwan Bastien Vivès
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Pour l'empire
Édition
1
Éditeur
Antwerpen: Blloan, 2011
176 p. : ill.
ISBN
9789063348618 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 36 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een mythologische setting. Een ondefinieerbare groep soldaten, onder leiding van een ijzervreter, heeft als opdracht van de heerser van een niet nader genoemde grootmacht de gebieden voorbij de grenzen van het rijk in beeld te brengen. Op hun queeste stuiten zij op onbekende beschavingen, waaronder een ras van moordende vrouwen, die zich te vuur en te zwaard verzetten tegen de heersende klasse. De groep, als elite niet gewend aan wrede tegenstand, zakt weg in defaitisme en waanzin. Hun aanvoerder is zich bewust van het belang contact te zoeken met de in het grensgebied levende barbaren, maar ook hij is niet in staat te kiezen tussen droom en daad. De scenarist neemt alle tijd om de moeilijkheden van het legioen te vertellen. De gevechten worden indrukwekkend verbeeld. Het lijvige stripverhaal moet het met name hebben van de artistieke semi-realistische tekeningen en het raffinement van de kleuren.

À propos de Merwan

Merwan Chabane est un réalisateur de films d'animations, dessinateur et scénariste de bande dessinée né en 1978.

Biographie

Merwan Chabane est diplômé de l’École nationale supérieure des arts décoratifs. Après un passage par l’École des Gobelins, il commence sa carrière dans le milieu du jeu vidéo, mais également en réalisant des story-boards pour différentes séries d’animations.

En 2002, il écrit et réalise son film de fin d’études, Biotope, court métrage d’animation. Soutenue par le CNC et Arte, cette expérience se poursuit avec la réalisation d’un autre court-métrage d’animation, Clichés de soirée sélectionné pour le prix du cartoon d'or 2009.

En 2007, il est contacté pour collaborer au long métrage des Lascars en tant que story-boarder[pertinence contestée]. Il publie en 2009 la bande dessinée Fausse garde aux éditions Vents …En lire plus sur Wikipedia