Om haar geheugen te trainen krijgt de 86-jarige Marjorie gezelschap van een zelflerende hologram die er uit ziet als een jongere versie van haar overleden man.
Titre
Marjorie prime / written and directed by Michael Almereyda
Directeur
Michael Almereyda
Antécédent bibliographique
Jordan Harrison
Acteur
Jon Hamm Geena Davis Lois Smith Tim Robbins
Compositeur
Mica Levi
Langue
Anglais
Éditeur
Source1media, © 2018
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2017
Durée
99 min.
Note
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
8717662576539

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Sciencefictiondrama van Michael Almereyda (Experimenter; Hamlet) met in de hoofdrol Lois Smith, die deze rol ook speelde in het toneelstuk uit 2014 waarop de film gebaseerd is. Rond 2050 krijgt de licht dementerende 86-jarige Marjorie van haar dochter en schoonzoon een hologram cadeau: een jongere versie van haar man Walter (Jon Hamm), die vijftien jaar geleden overleed. Deze ‘prime’ slaat alle verhalen op die hem verteld worden over de persoon die hij was en vertelt ze opnieuw, zodat de ‘prime’ en zijn familielid samen ‘gedeelde’ herinneringen kunnen ophalen. Maar kloppen deze verhalen altijd met de werkelijkheid? De recensenten geven 3-4 sterren. Remke de Lange (Trouw 9-5-’18): ‘(…) een intelligent, warmbloedig drama over rouw en de schoonheid én chaos van herinneringen. (…) Dat klinkt statisch en dat is de film, op een paar flashbacks na, ook. Toch is het ook sterk, om dicht bij personages te blijven wier herinneringen soms niet overeenkomen, en ook na de dood nog van alles met el…Lire la suite

À propos de Michael Almereyda

Michael Almereyda est un réalisateur et scénariste américain né le 7 avril 1959 à Overland Park, au Kansas, États-Unis.

Biographie

Filmographie

  • 1985 : A Hero of Our Time (court-métrage)
  • 1990 : Twister (en)
  • 1992 : Another Girl Another Planet
  • 1993 : Aliens (court-métrage)
  • 1994 : Nadja
  • 1995 : At Sundance (documentaire)
  • 1997 : The Rocking Horse Winner (court-métrage)
  • 1998 : The Eternal: Kiss of the Mummy (Trance)
  • 2000 : Hamlet
  • 2002 : Happy Here and Now
  • 2003 : This So-Called Disaster: Sam Shepard Directs the Late Henry Moss (documentaire)
  • 2004…En lire plus sur Wikipedia