Als misdaadschrijfster Catherine Tramell, die verslaafd is aan seks, spanning en sensatie, betrokken is geweest bij een dodelijk ongeval als gevolg van seks in de auto, ontfermt een psychiater zich over haar die echter zelf in haar ban raakt
Titre
Basic instinct 2 / dir. by Michael Caton-Jones
Directeur
Michael Caton-Jones
Compositeur
John Murphy
Acteur
David Morrissey Sharon Stone
Langue
Anglais
Éditeur
[Plaats van uitgave niet vastgesteld]: Universal, 2006 | Autres éditions
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2006
Durée
ca. 114 min.
Note
Breedbeeldeditie Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
5050582427660

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 38 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Amerikaanse thriller uit 2006 van Michael Caton-Jones, met Sharon Stone, David Morrissey e.a. Vervolg op Basic instinct van Paul Verhoeven uit 1992, het grote schandaalsucces waarmee Stone haar grote doorbraak maakte. Als misdaadschrijfster Catherine Tramell, die verslaafd is aan seks, spanning en sensatie, betrokken is geweest bij een dodelijk ongeval als gevolg van seks in de auto, ontfermt een psychiater zich over haar die echter zelf in haar ban raakt. De pers is niet erg lovend over deze opvolger. Belinda van de Graaf (Trouw 30-3-'06): 'Vooral vreemd om een film over risicoverslaving zo risicoloos te laten zijn.' Mariska Graveland (NRC 29-3-'06): 'Het vervolg is dan ook een onvervalst staaltje exploitatie, dat wel vaker een opvanghuis is voor goede acteurs, zoals David Thewlis (Naked) en Charlotte Rampling (Sous le sable). Alleen wie nu wel eens wil weten of de fataal ogende schrijfster veertien jaar eerder de zanger Johnny Boz vermoordde, zal toch echt naar Basic Instinct 2 moet…Lire la suite

À propos de Michael Caton-Jones

Michael Caton-Jones est un réalisateur et producteur britannique né en 1957 à Broxburn, Lothian, Écosse.

Biographie

Fils d'un instituteur et d'une mère au foyer, il reçoit une éducation choyé comme fils unique du couple. Après des études de marketing à l'université de Londres, il commence à travailler dans une grande banque anglaise. Il y rencontre des producteurs de cinéma et de la télévision, ce qui le convainc de quitter la banque et de se lancer dans une nouvelle carrière à près de trente ans.

Filmographie

comme réalisateur

  • 1987 : Brond (TV)
  • 1988 : Lucky Sunil (TV)
  • 1989 : Scandal
  • 1990 : Memphis Belle
  • 1991 : Doc Hollywood
  • 1993 : Blessures secrètes (This Boy's Life)
  • 1995 : Rob Roy…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions