Livre
Néerlandais

Dieren en planten in de tuin

Michael Chinery (auteur)

Dieren en planten in de tuin

Dans la série:
Titre
Dieren en planten in de tuin
Auteur
Michael Chinery
Langue
Néerlandais
Titre original
Garden wildlife
Éditeur
Baarn: Tirion, 2001
256 p. : ill.
ISBN
90-5210-444-1
Placing suggestion
Europa 577.4 (SISO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 10 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Veel mensen gaan bij de aanschaf van een huis op zoek naar een woning met tuin met de idee hier bij mooi weer van te genieten. Achteraf pakt dit vaak anders uit dan gepland: de tijd die men in de tuin doorbrengt, wordt besteed aan grasmaaien en onkruid wieden en af en toe eens een barbecue, maar van echt genieten is nauwelijks sprake. Misschien zet dit boekje je wel aan om af en toe al het tuinieren achterwege te laten en de natuur zijn gang te laten gaan. Binnen de kortste keren duiken her en der mooie planten en bloemen op zoals zilverschoon, grote ereprijs en rood guichelheil. Maar ook vogels, verschillende muisjes en eekhoorns vinden mogelijk hun weg naar de tuin. En wie alles eens van dichterbij bekijkt, ontdekt waarschijnlijk de vele felgekleurde en ook minder opvallende insecten, spinnen en andere geleedpotigen. Van een aantal vogels, insecten, geleedpotigen en planten wordt een foto getoond en wordt in een begeleidende tekst informatie gegeven over de kenmerken, het habitat en…Lire la suite
Zakboek met een minuscuul lettertype over bijna 400 soorten wilde planten en kleine dieren, die spontaan in Europese tuinen voor kunnen komen en daar voor een gedeelte schade aanrichten. Het boekje bevat praktische beschrijvingen van lokmethoden voor vogels (b.v. nestkasten en voedertafels) en vlinders (specifieke planten). Vervolgens karakteristieken met gegevens over kenmerken, voedsel, gedrag en sporen (bij sommige dieren), leefmilieu en verspreiding. Ze zijn onderverdeeld naar gewervelden (o.a. kleine zoogdieren, reptielen en amfibieën), insecten, overige ongewervelden (o.a. spinnen en wormen) en planten. De bijbehorende kleurenfoto's zijn heel duidelijk. De uitgave bevat een gecombineerd register op dieren- en plantennamen. Geschikt voor iedereen met scherpe ogen, die zich in zijn tuin wil laten verrassen door de natuur.

À propos de Michael Chinery

Michael Chinery est un naturaliste britannique, né à Londres en 1938.

Il fait ses études à Cambridge où il obtient ses diplômes en sciences naturelles et en anthropologie.

Publications

(Liste partielle)

En français

  • Insectes d'Europe en couleurs, Multiguide Nature, Bordas, 1987, (ISBN 2-0401-2575-2). (Première édition en anglais, 1973 ; en français, 1976).
  • Insectes de France et d'Europe occidentale, mai 2005, Flammarion, (ISBN 2-0820-1375-8). (Première édition en anglais, 1986 ; en français, 1988, Arthaud, (ISBN 2-7003-0636-8)).
  • Insectes de France et d'Europe occidental…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions