Flipback
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

De dichter

Michael Connelly (auteur), J.J. De Wit (traducteur)
De tweelingbroer van een vermoorde man gaat in het kielzog van de FBI op zoek naar een seriemoordenaar die het gemunt heeft op politiemensen.
Titre
De dichter
Auteur
Michael Connelly
Traducteur
J.J. De Wit
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The poet
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Dwarsligger, 2012
855 p. ; 12 cm
ISBN
9789049802301 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een misdaadverslaggever komt op het spoor van een bizarre reeks 'zelfmoorden' door rechercheurs die 'toevallig' bezig waren met het oplossen van een kindermoord. Hij weet het zover te krijgen dat hij kan meedoen aan het FBI-onderzoek naar deze zaken. Er zijn veel spannende scènes, een vertroebelende liefdesgeschiedenis en ten slotte drie oplossingen waarvan de laatste pas de echte is. Ondanks diverse onwaarschijnlijkheden en enige niet verklaarde losse einden blijft het boek wel boeien; het is ermee zoals met andere boeken van deze auteur: een heel goed geschreven, uitstekend opgebouwd verhaal met sterke verdeling van de spanning, goed vertaald, prettig leesbaar, zeer onderhoudend. Uitgave in zakformaat op dundrukpapier als zogenoemde 'dwarsligger'; de regels lopen evenwijdig met de rug, zodat de lezer het boek een kwartslag moet keren en de vouw van de rug zich horizontaal halverwege de bladspiegel bevindt. Kleine druk.

À propos de Michael Connelly

CC BY 2.0 - Image by Mark Coggins from San Francisco

Michael Connelly, né le 21 juillet 1956, est l'un des principaux écrivains américains de romans policiers, relatant notamment les enquêtes de son héros récurrent Harry Bosch.

Biographie

Michael Connelly est né le 21 juillet 1956 à Philadelphie. Il déménage avec ses parents en Floride en 1968. Il est diplômé de l'université de Floride, avec un bachelor's degree en journalisme en 1980. Il travaille ensuite comme journaliste à Daytona Beach et Fort Lauderdale (Floride). Il se marie en 1984 avec Linda McCaleb, qu'il a rencontrée à l'université. En 1986, il est le co-auteur d'un article sur les rescapés du crash du vol 191 Delta Air Lines, qui figure parmi les finalistes pour le prix Pulitzer, ce qui lui permet de devenir chroniqueur judicia…En lire plus sur Wikipedia