De wet van de onschuld

Michael Connelly (auteur), Ineke Van Bronswijk (traducteur)
Als strafrechtadvocaat Mickey Haller wordt aangehouden met het lijk van een vroegere clie͏̈nt in de achterbak van zijn auto, neemt hij zijn eigen verdediging op zich en moet hij de rechtszaak voorbereiden vanuit de gevangenis.
Titre
De wet van de onschuld
Auteur
Michael Connelly
Traducteur
Ineke Van Bronswijk
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The law of innocence
Éditeur
Amsterdam: Boekerij, © 2021
430 p.
ISBN
9789022593622 (paperback)

Plusieurs formats:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 200 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Strafrechtadvocaat Mickey Haller - bekend als de ‘Lincoln-advocaat’, omdat zijn auto (een Lincoln) zijn kantoor is - wordt aangehouden met het lijk van een vroegere cliënt in de achterbak van zijn auto. Hij wordt beschuldigd van moord en moet de daarop volgende rechtszaak voor een deel vanuit de gevangenis voorbereiden. Hij wordt daarbij geholpen door zijn team én door zijn halfbroer Harry Bosch. Het spannende en complexe verhaal begint langzaam en gedetailleerd en verloopt gaandeweg steeds sneller en met grotere stappen naar de ontknoping in de rechtszaal. De Amerikaan Michael Connelly (1956) is een bekende thrillerschrijver met tientallen titels op zijn naam. Zijn inspiratiebron is thrillerschrijver Raymond Chandler. Bekende hoofdpersonen in zijn boeken zijn naast Mickey Haller ook Harry (Hiëronymus) Bosch, Renée Ballard en Jack McEvoy. De auteur begon zijn carrière als journalist en misdaadverslaggever. Zelfstandig te lezen deel in een reeks met Mickey Haller als hoofdpersoon.

À propos de Michael Connelly

CC BY 2.0 - Image by Mark Coggins from San Francisco

Michael Connelly, né le 21 juillet 1956, est l'un des principaux écrivains américains de romans policiers, relatant notamment les enquêtes de son héros récurrent Harry Bosch.

Biographie

Michael Connelly est né le 21 juillet 1956 à Philadelphie. Il déménage avec ses parents en Floride en 1968. Il est diplômé de l'université de Floride, avec un bachelor's degree en journalisme en 1980. Il travaille ensuite comme journaliste à Daytona Beach et Fort Lauderdale (Floride). Il se marie en 1984 avec Linda McCaleb, qu'il a rencontrée à l'université. En 1986, il est le co-auteur d'un article sur les rescapés du crash du vol 191 Delta Air Lines, qui figure parmi les finalistes pour le prix Pulitzer, ce qui lui permet de devenir chroniqueur judicia…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions