Detective Harry Bosch van de politie in Los Angeles onderzoekt de moord op een oude Chinese drankhandelaar.
Titre
Tweede leven
Auteur
Michael Connelly
Traducteur
Martin Jansen in de Wal
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Nine dragons
Éditeur
Amsterdam: Boekerij, 2017 | Autres éditions
350 p.
ISBN
9789022579022 (paperback)

Plusieurs formats:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 200 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Je hebt van die thrillerschrijvers op wie je bijna blind kunt vertrouwen: elk nieuw boek heeft eenzelfde herkenbare kwaliteit, die vanaf de eerste pagina meteen duidelijk is. Ze zijn eigenlijk niet in staat een slecht boek af te leveren. De clichés van het formuleboek worden vakkundig omzeild, ook als teruggegrepen wordt op dezelfde hoofdpersoon of locatie, de plot is het resultaat van intelligent denkwerk, en de sociaal-maatschappelijke en psychologische context van het verhaal biedt meer dan alleen de simpele oplossing van een moorddrama. Philip Kerr, Ken Bruen, Karin Slaughter, Henning Mankell, Dennis Lehane, Jo Nesbø, of Willem Asman, om slechts enkele auteurs te noemen die soms op verrassende wijze de bakens van het genre verzetten, kunnen wel eens met een iets minder boek voor de dag komen, maar dan nóg is dat altijd heel wat beter dan wat er gemiddeld op de thrillermarkt verschijnt.

Dat geldt ook voor Michael Connelly, de misdaadverslaggever van de Los Angeles TimesLire la suite
LAPD-detective Harry Bosch en zijn jonge partner onderzoeken de moord op de Chinese eigenaar van een drankzaak in een gewelddadige wijk van Los Angeles. De sporen lijken al gauw te leiden naar een beruchte maffiabende (triade) uit Hong Kong. Maar dan wordt de zaak gecompliceerd: Bosch krijgt bericht dat zijn 13-jarige dochter Maddie, die met haar moeder in Hong Kong woont, wordt vermist. Is er een verband tussen deze twee zaken? De Chinese politie doet niet veel en Bosch vertrekt naar Hong Kong om in ‘een dag van 39 uur’ te proberen Maddie te vinden. Het verhaal speelt zich voor een flink gedeelte (het spannendste stuk) in Hong Kong af, daar moet Harry Bosch het in een voor hem vreemde stad opnemen tegen de Chinese maffia. Maar terug in Los Angeles wacht hem nog meer. Bijzonder spannende, goed geschreven thriller, de vijftiende in de Harry Bosch-serie, waarin Bosch’ privéleven een belangrijke rol speelt. Connelly is een van de topauteurs in het thriller noir genre. Normale druk.

À propos de Michael Connelly

CC BY 2.0 - Image by Mark Coggins from San Francisco

Michael Connelly, né le 21 juillet 1956, est l'un des principaux écrivains américains de romans policiers, relatant notamment les enquêtes de son héros récurrent Harry Bosch.

Biographie

Michael Connelly est né le 21 juillet 1956 à Philadelphie. Il déménage avec ses parents en Floride en 1968. Il est diplômé de l'université de Floride, avec un bachelor's degree en journalisme en 1980. Il travaille ensuite comme journaliste à Daytona Beach et Fort Lauderdale (Floride). Il se marie en 1984 avec Linda McCaleb, qu'il a rencontrée à l'université. En 1986, il est le co-auteur d'un article sur les rescapés du crash du vol 191 Delta Air Lines, qui figure parmi les finalistes pour le prix Pulitzer, ce qui lui permet de devenir chroniqueur judicia…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions