Enkele jonge wetenschappers worden in opdracht van de geheime firma waarvoor zij onderzoek doen op Hawaii, verkleind tot microwezens.
Titre
Micro
Auteur
Michael Crichton Richard Preston
Traducteur
Gert Van Santen
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Micro
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Luitingh, 2012 | Autres éditions
380 p.
ISBN
9789024532759 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Zeven studenten gaan in op het verzoek van een microbiologisch bedrijf om deel te nemen aan een experiment waarbij ze verkleind worden. Maar het bedrijf heeft een dubbele agenda en de studenten moeten op de bosgrond vechten voor hun leven in een wereld waarin ineens elk levend insect een reuzendoder kan zijn. Ze hebben maar kort de tijd om terug te keren naar de machine die hen kan terugbrengen tot normale proporties. Laatste verhaal van de auteur die ook in deze thriller wetenschap en techniek combineert met een flinke dosis spanning. Na o.a. de middeleeuwen en de wereld van de dino’s is het dit keer de insectenwereld waarin een groep mensen in een strijd op leven en dood verzeild raakt. Een fantasierijk, maar voorspelbaar verlopend, bizar en vaak gruwelijk verteld verhaal met veel informatie over insecten, dat overigens voldoende spanning kent om de fan van deze auteur ook nu nog te boeien. Het taalgebruik is door de vele, vaak onleesbaar technische verhandelingen lastig, maar uitei…Lire la suite

À propos de Michael Crichton

CC BY-SA 3.0 - Image by Jon Chase photo/Harvard News Office

Michael Crichton, né le 23 octobre 1942 à Chicago et mort le 4 novembre 2008 à Los Angeles, est un écrivain américain de science-fiction, scénariste et producteur de films. Auteur de nombreux romans et nouvelles à succès comme Jurassic Park, Le Monde perdu, Sphère ou encore Westworld (Mondwest) et Le 13e Guerrier, il est souvent considéré comme l'un des pionniers du techno-thriller. Il a au cours de sa carrière utilisé les pseudonymes de Jeffery Hudson et John Lange.

Ses trois derniers ouvrages, Pirates (2009), Micro (2011) et Dent de dinosaure (2017), ont été publiés à titre posthume.

Biographie

Michael Crichton est diplômé de la Harvard Medical School. Pendant ses études médica…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions