Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Rodrigo de Ruige en Hummel, zijn hulpje

Michael Ende (auteur), Wieland Freund (auteur), Regina Kehn (dessinateur)
Public cible:
6-8 ans et plus
In de middeleeuwen trekt Hummel met zijn ouders en hun popptentheater door het land. Maar Hummel wil een stoere schildknaap worden. Hij meldt zich bij roofridder Rodrigo de Ruige. Maar is die wel zo helfdhaftig? Als Hummel een schildknaapproef moet afleggen, beleeft hij spannende avonturen. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Titre
Rodrigo de Ruige en Hummel, zijn hulpje
Auteur
Michael Ende Wieland Freund
Dessinateur
Regina Kehn 1962-
Traducteur
Jeske Nelissen
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
Rodrigo Raubein und Knirps, sein Knappe
Éditeur
Utrecht: Uitgeverij De Fontein Jeugd, © 2020
205 p. : ill.
ISBN
9789026150678 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 250 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Hummel reis met zijn ouders en hun poppentheater door het land. Hij wil schildknaap worden van roofridder Rodrigo de Ruige, die eigenlijk heel bang is en zijn gewelddadige imago heeft verzonnen. Om van Hummel af te komen, bedenkt hij een schildknaapproef. Hummel ‘ontvoert’ de erfgename van de melancholische koning Kiliaan. Een goedaardige hofarts, een boze hoftovenaar, een draak en de eigenwijze papegaai Socrates maken het gezelschap compleet. Overzichtelijke indeling met inhoudsopgave en getekende portretten van de hoofdpersonen op de schutbladen. De genummerde hoofdstukken beginnen met één samenvattende zin, ‘waarin...’ en een vrolijk gekleurd plaatje dat vooruitwijst naar de inhoud. Het bedenken van verhalen loopt als een rode draad door het boek. De meeste van de veelkleurige, paginavullende illustraties ogen wat duister en geheimzinnig. De eerste drie hoofdstukken zijn geschreven door Michael Ende, bekend van de bestseller ‘Het oneindige verhaal’, vlak voor hij overleed. Bevat de…Lire la suite

À propos de Michael Ende

Michael Ende, né le 12 novembre 1929 à Garmisch-Partenkirchen (Bavière) et mort le 28 août 1995 à Filderstadt (banlieue de Stuttgart), est un écrivain allemand de romans fantastiques. Fils du peintre surréaliste Edgar Ende, il est surtout connu pour son roman L'Histoire sans fin (Die Unendliche Geschichte) et ses livres pour la jeunesse, mais il a également écrit pour un public adulte.

Biographie

Michael Ende naît le 12 novembre 1929 à Garmisch-Partenkirchen en Bavière. Il est le fils d'Edgar Ende, peintre surréaliste, et de Luise Bartholomä, bijoutière.

En 1964, Michael Ende épouse l'actrice Ingeborg Hoffmann. Par la suite, le couple…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions