Livre
Néerlandais

Als waanzin overwint...

Michael Grant (auteur), Mariëtte Van Gelder (traducteur)
Dans la série:
BZRK; 1
Public cible:
15 ans et plus
Charles en Benjamin Armstrong streven naar een perfecte wereld zonder wreedheden. Ze willen dat ideaal echter op een angstaanjagende manier bereiken: door de hersenen van alle mensen te manipuleren, zodat de wereld functioneert als één brein – hun brein. De guerrillagroep BZRK probeert dit te verhinderen.
Titre
Als waanzin overwint...
Auteur
Michael Grant 1954-
Traducteur
Mariëtte Van Gelder
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
BZRK
Édition
2
Éditeur
Houten: Van Goor, 2013 | Autres éditions
293 p.
ISBN
9789000312832 (paperback)

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Benjamin en Charles Armstrong streven naar een wereld waarin iedereen in harmonie leeft, waar mensen een geheel vormen in plaats van aparte individuen. Hun droomwereld hebben ze gemodelleerd naar zichzelf, aangezien ze als Siamese tweeling letterlijk met elkaar verbonden zijn. Om hun doel te bereiken, willen de broers heel ver gaan. Zo zetten ze nanobots in om mensen te ‘bedraden’ en op die manier hun gedachten en acties te controleren. Dat is ook wat ze van plan zijn met de zes belangrijkste staatshoofden. De verzetsgroep BZRK strijdt voor het behoud van de vrijheid en individualiteit van de mens en maakt hiervoor gebruik van biots. Anders dan de nanobots zijn deze biologisch; ze zijn gemaakt uit gerecombineerd DNA. Wanneer de biots sterven, heeft dit invloed op de verzetsstrijder waartoe ze behoren: hij sterft of wordt krankzinnig. De strijd speelt zich af in de hersenen van beide partijen en in die van hun doelwitten.
De sterkte van BZRK is dat Michael Grant het aan de…Lire la suite
Noah Cotton (16) zoekt in een inrichting zijn broer Alex op die het steeds over ‘nano, macro, nano’ heeft. Even later vallen er veel slachtoffers als een privévliegtuig neerstort op een stadion. Het begin van een spannend verhaal waarin Charles en Benjamin Amstrong met microscopisch kleine robotjes, nanobots, de hersenen van alle mensen zo willen manipuleren, dat zij hun vrije wil verliezen, met als doel het creëren van een perfecte wereld zonder wreedheden. De guerrillagroep BZRK bestrijdt hen met biologische bots, maar het loopt allemaal vreselijk uit de hand. Spannend eerste deel van de serie 'BZRK' met veel actie, dat alles in zich heeft van een sciencefiction verhaal, een thriller en een avonturenboek. Het steeds weer verrassende verhaal is goed opgebouwd, met vaak een cliffhanger, waardoor je als lezer het boek moeilijk weg kunt leggen. De strijd die geleverd wordt, lijkt op die bij moderne computerspellen. De personages worden niet heel erg uitgewerkt, maar hun karaktertrekken …Lire la suite

BZRK

Sadie McLure en Noah Cotton leiden elk apart hun eigen leven, maar dat leven krijgt abrupt een andere wending. Die wending zorgt ervoor  dat Sadie en Noah op elkaar zullen moeten vertrouwen en dat ze elkaar zullen leren kennen op een manier die ze nooit voor mogelijk gehouden hadden. Beiden worden ze gerekruteerd door BZRK, een organisatie die vecht voor het recht om menselijk te zijn, om fouten te maken en om ongelukkig te zijn.
Charles en Benjamin Armstrong streven een totaal ander doel na. Door middel van nanobottechnologie willen zij ervoor zorgen dat de wereld functioneert als één brein. Eén brein dat zij controleren en domineren. Zij rekruteren twitchers, jonge gamers. Zij doen wat op het eerste zicht een spel lijkt: microscopisch kleine robots het menselijk brein binnen loodsen en op die manier alle menselijke breinen tot één geheel verbinden.
Sadie, alias Plath, en Noah, alias Keats, zullen, al dan niet gedwongen, de strijd met de Armstrong-tweeling moeten aangaan…Lire la suite

À propos de Michael Grant

Michael Grant, né le 26 juillet 1954 à Los Angeles en Californie, est un écrivain américain de science-fiction, auteur notamment de la série Gone ou encore Animorphs qu'il a co-écrit avec sa femme, la romancière K. A. Applegate.

Biographie

Michael Grant est né en Californie. Il passe la plupart de son enfance aux États-Unis, trois ans en France et presque une année en Italie et aux Açores. Sa femme, Katherine Alice Applegate et lui ont écrit environ 150 livres.

Œuvres

Série BZRK

  1. BZRK, Gallimard Jeunesse, 2012 ((en) BZRK, Ele…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions