Livre
Néerlandais

De angstaanjager

Michael Grant (auteur), Erica Van Rijsewijk (traducteur)
Mara ontwaakt in een heuse nachtmerrie. Ze ontmoet de Angstaanjager, een jongeman die mensen voor een bloedstollende keuze stelt. Hij dwingt Mara om de meest angstaanjagende taferelen bij te wonen. Maar waarom? Vanaf ca. 15 jaar.
Titre
De angstaanjager
Auteur
Michael Grant 1954-
Traducteur
Erica Van Rijsewijk
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Messenger of fear
Éditeur
Amsterdam: HarperCollins Young Adult, 2015
254 p.
Note
Wordt vervolgd door: Spel van angst
ISBN
9789402705300 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Het eerste wat Mara ziet wanneer ze ontwaakt, is een griezelige mist. De mist leidt haar naar een kerk, waar ze een jongeman ontmoet: de Angstaanjager. Mara ondervindt al snel dat de normale natuurwetten voor hem niet gelden. De Angstaanjager toont Mara het verdrietige lot van Samantha Early. Ze zien passages uit Samantha’s leven en luisteren naar haar herinneringen. Tegelijkertijd leert Angstaanjager Mara meer over zijn eigen afschuwelijke straf: hij moet mensen opsporen die bewust een grove fout hebben gemaakt. Hij stelt hen dan voor een bloedstollende keuze. Gaandeweg beseft Mara waarom ze deze lugubere taferelen moet aanschouwen. De auteur is vooral bekend van de Gone-reeks. Met dit boek is alvast een begin gemaakt voor weer een spannende serie. Doordat Mara zich niets herinnert, blijft het verhaal intrigerend. De plot is een beetje voorspelbaar, maar het verhaal is goed opgebouwd. Geschreven in een vlot leesbare stijl. Vanaf ca. 15 jaar.

De Angstaanjager

De vijftienjarige Mara ontwaakt in een zee van mist. Ze herinnert zich niets. Wie is ze, wat doet ze daar? Het enige wat ze ziet en voelt is mist. De mist bekruipt haar, geeft haar een onbehagelijk gevoel. Is ze dood? Liggend in het natte gras, omringd door die gruwelijke mist die haar bepotelt, probeert het meisje te ontdekken wie ze is, waar ze is en waarom. Dan doemt er plots uit de mist een knappe man op. Hij noemt zichzelf de Angstaanjager. Hij confronteert mensen met hun diepste angsten. 'Evenwicht is alles', zei hij bijna fluisterend ... Het evenwicht tussen goed en kwaad, tussen waar en onwaar, tussen pijn en plezier, tussen liefde en verlies, haat en onverschilligheid. Hoe je ze ook maar wilt noemen, die vormen van evenwicht zijn het enige wat de wereld draaiende houdt. Hij neemt Mara mee op sleeptouw. Noemt haar haar zijn leerling! In welke huiveringwekkende wereld is ze terecht gekomen? En waarom?

Als je bereid bent om vooroordelen opzij te zetten, het verhaal…Lire la suite

À propos de Michael Grant

Michael Grant, né le 26 juillet 1954 à Los Angeles en Californie, est un écrivain américain de science-fiction, auteur notamment de la série Gone ou encore Animorphs qu'il a co-écrit avec sa femme, la romancière K. A. Applegate.

Biographie

Michael Grant est né en Californie. Il passe la plupart de son enfance aux États-Unis, trois ans en France et presque une année en Italie et aux Açores. Sa femme, Katherine Alice Applegate et lui ont écrit environ 150 livres.

Œuvres

Série BZRK

  1. BZRK, Gallimard Jeunesse, 2012 ((en) BZRK, Ele…En lire plus sur Wikipedia