Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:
Als de vader van prins Alric is vermoord, blijkt ook de prins zijn leven niet zeker. Het beruchte roversduo Rolf Molenbeek en Hadriaan Zwartwater doen er alles aan om de prins te beschermen. Vanaf ca. 17 jaar.
Titre
Het koningscomplot
Auteur
Michael J. Sullivan
Traducteur
Niels Van Eekelen
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Theft of swords
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2012
350 p. : ill.
ISBN
9789024553747 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Het koningscomplot is het eerste boek van de reeks ‘De openbaringen van Riyria’. Michael J. Sullivan heeft al heel wat fantasyboeken- en verhalen op zijn palmares. Speciaal aan ‘De openbaringen van Riyria’ is dat de auteur deze boeken stuk voor stuk volledig uitschreef alvorens hij het eerste liet publiceren. In Het koningscomplot spelen twee goede vrienden, Rolf Molenbeek en Hadriaan Zwartwater, de hoofdrol. Deze twee, die zichzelf ook ‘de Riyria’ laten noemen, worden door iedereen die het kan betalen ingezet om allerlei louche zaken op te knappen. Brieven onderscheppen, juwelen stelen, geheimen ontfutselen… ze doen het allemaal, zonder ook maar enig moment van berouw. Dit geldt in ieder geval voor Rolf. Hadriaan is iets empatischer ingesteld en gaat voor een klus soms eerder op zijn gevoel dan op zijn verstand af. Door een iets te goedhartige beslissing van Hadriaan lopen de twee vrienden in een valstrik en rest hen enkel nog te wachten op de doodstraf. Zover komt het …Lire la suite
Rolf Molenbeek en Hadriaan Zwartwater zijn, behalve goede vrienden, twee superrovers die voor genoeg geld elke klus aannemen, hoe moeilijk die ook is. Ze staan ook onder een geheime naam bekend, die men alleen fluisterend in de mond neemt: Riyria. In het eerste deel van deze veelbelovende fantasyserie proberen ze de jonge prins Alric van een complot te redden. Eerst vermoordde diens oom Alrics vader, nu zijn de prins en de prinses aan de beurt. Gelukkig zijn daar de vrienden Rolf en Hadriaan die Alric en een jonge monnik op sleeptouw nemen. Ze beleven buiten de kasteelmuren avonturen waar ze alleen over hadden kunnen dromen. Het is allemaal vlot geschreven en het verhaal zit goed in elkaar, maar echt spannend wordt het nog niet. De iets te opgewekte toon maakt van de hoofdpersonen een clubje padvinders, die gevaarlijke avonturen beleven, maar je voelt te duidelijk dat het allemaal wel goed zal komen. Vanaf ca. 17 jaar.

À propos de Michael J. Sullivan

  • Michael J. Sullivan (écrivain) (1961-) est un écrivain américain de science-fiction et de fantasy.
  • Michael J. Sullivan (politique) (en) (1956-) est un homme politique américain, maire de Lawrence de 2001 à 2010.
  • Michael J. Sullivan (historien) (1941-) est un historien et chercheur en sciences politiques américain.
  • Michael J. Sullivan (biologiste) est un biologiste.

Suggestions